Неделен квАРТал фестивал – прожекция на The Last Great Climb

kvartal

И Клуб на пътешественикът ще стане част от квАРТал фестивал – фестивал за култура и начин на живот.

Нашата програма ще обхване неделния следобяд, когато вече сте се наспали след дългата работна седмица и се готови за разпускане с филми от Дни на предизвикателствата и сладоледи Power Pops :)

Благодарение на нашите колеги от Дни на предизвикателствата и магазин Stenata ще имаме възможността да видим един пълнометражен и един късометражен филм, a именно:

16:00 – 17:00 – Музика в компанията на Power Pops

17:00 – прожекция на филма „The last great climb“ – продължителност 60 мин.

18:00 – 18:15 – пауза

18:15 – Полет с парапланер над Кападокия с Весо Овчаров – продължителност 5 мин.

18:20 – 20:00 – музика и приятна пътешественическа атмосфера в компанията на сладоледи Power Pops :)
Виж повече

17:00 – прожекция на филма „The last great climb“ – продължителност 60 мин.
/Главни герои са Лео Холдинг и изпитания му екип, включващ Джейсън Пикълс и Шон “Стенли” Лиъри, в желанието да са първите, изкатерили североизточния ръб на величествения връх Улветана (2931 м) в Земя Кралица Мод, Антарктида – едно от най-трудните технически катерения в една от най-суровите среди на света.Планината Улветана е открита едва през 1994 г., и е едно от малкото места по света, където все още има неизкатервани линии, предизвикателство за най-добрите катерачи. В продължение на 35 дни екипът на Лео Холдинг трябва да се справя с екстремен студ и ураганни ветрове сред извънземната дива природа на едно от най-недостъпните места на планетата, за да осъществи успешно мечтата си – да осъществи последното велико изкачване. www.thelastgreatclimb.com/

18:00 – 18:15 – пауза

18:15 – Полет с парапланер над Кападокия с Весо Овчаров – продължителност 5 мин.
/В началото на лятото 2015 Веселин Овчаров постави нов световен рекорд по акробатичен парапланеризъм. Заедно със своите двама партньори успяват да извършат фигурата троен инфинити тъмблинг за първи път в историята.
Рекордът беше поставен в Кападокия, известна с красотата на причудливите си природни образувания и с древните скални жилища в района, над които се организират полети с балони над 300 дни годишно.

18:20 – 20:00 – музика и приятна пътешественическа атмосфера в компанията на сладоледи Power Pops :)

Що е то Power Pops?
Нещо като сладолед, но само с плодове. Но те имат и социална мисия – с всеки купен и изяден попсикъл, вие подкрепяте важна кауза. Първата им мисия е свързана с подкрепа за изграждането на ЛГБТИ център в България, инициатива на множество организации и активисти, включително Младежка ЛГБТ организация „Действие“, Фондация „Ресурсен център – Билитис“ / Bilitis Resource Center Foundation и ХХХ Колектив.
Линк към страницата им във фейсбук: https://web.facebook.com/thepowerpops/

Очакваме ви, за да прекараме един страхотен разхладителен следобед заедно в Клуб на пътешественика :)

Вход свободен!