Презентация: Из Средиземно море с яхта, маляка!

16.07.2016

Когато още с първото си ветроходно плаване се хвърлиш в дълбокото (буквално) – да прекосяваш Средиземно море през бурния месец март с нещо дълго около 10 метра, плаващо под гръцки флаг, може да звучи добре. Даже повече от добре.
Ако обаче още с потеглянето си от Югозападна Франция навлезеш в много сериозна буря, която продължи ужасно дълго. И „много сериозна“ в случая означава вълни по 5-8 метра и пориви на вятъра до 50 възела.
Ако обстановката наподобява центрофуга на пералнята, а кофата се превръща в най-добрия ти ветроходен приятел.
Виж повече

Ако яхтата се залива от вълни, зад борда изхвърчат хора, а най-често чуваната дума е „маляка“.
Ако не ти остава нищо друго, освен да си облечеш ветроходния костюм и да се молиш на Нептун. И ако всичко това се случва едва през първите три дни от предвидените две седмици, през които да стигнете до финала в Гърция.
Ако в този момент дори не подозираш, че това няма да е последната буря, нито че след нея ще се появят делфините, за да си поиграят с лодката или че ще видиш някои от най-силните гледки, изправяли се пред очите ти.
Ако ти се случи всичко това, какво друго ти остава, освен да си кажеш: „Маляка! Искам да го разкажа.“

Точно това се заканва да направи Венелина Величкова заедно с Виктор Костов. Двамата са част от гръцко-българските екипажи на две ветроходни яхти, които през март тази година прекосиха Средиземно море.

Заповядайте!

МЯСТО: Клуб на пътешественика

ДАТА: 25 юли 2016

НАЧАЛЕН ЧАС: 19:30 ч.

БИЛЕТИ: 7 лв. (цената включва презентация в снимки и разказ, безплатна напитка и малка почерпка)

Билети може да закупите по следните начини:
– ОНЛАЙН ОТ ТОЗИ ЛИНК – https://travellersclub.ticketlogic.bg/prezentacia-sredizemno-more/28698
– ОТ КАСИТЕ В СОФИЯ – https://www.ticketlogic.bg/help/faq/mreja-kasi с код за събитието, като единствено място където има 2 лв. такса е Оffice1, на всички други места няма допълнителна такса за закупуване на билети.
– НА ПРЕДХОДНО СЪБИТИЕ ОТ КЛУБ НА ПЪТЕШЕСТВЕНИКА