Четири кратки филма За Балкана и хора

za balcana i horata

Заповядайте на прожекция на четири кратки филма За Балкана и хората на Mono Collective и Българска фондация Биоразнообразие.

Във филмите се разказва за това как можем да запазим редките породи домашни животни, защо един ловец се превръща в защитник на вълците, от къде идва чистия пчелен мед и вкусното сладко от диви вишни, каква е връзката между народните носии и птиците, лесно ли се строи хотел за насекоми и как се става природозащитник:
• Опазване на местните породи
• Подкрепа за фермери и пчелари
• Природа и бизнес
• Да отгледаш природозащитник

Виж повече
Филмите са заснети от Моно Колектив през 2015 в Централен и Западен Балкан в сътрудничество с Българска Фондация Биоразнообразие и подкрепата на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Участват: Мая Попова, Никола Кулов, Димитър Иванов, Цвятко Начев, Теодор Пушкаров, Стоян Данаилов, Иван Георгиев, Мая Ангелова, Райна Ганчева, Александър Маринов-Санчо, Диана Павлова, Габриела Петрова, Петър Тодоров, Йорданка Динева, Александър Дунчев и др.

Сред екипа на четирите кратки филма За Балкана и хората са създателите на Те отлитат – филмът за дивите птици в България:
сценарист: Оля Стоянова
оператор: Ивайло Дончев
режисьор: Симеон Цонев
асистент режисьор: Яна Алексиева
монтаж: Симеон Цончев
консултант по монтажа: Андрей Гетов
редактор: Радостина Ценова
звукорежисьор: Мая Попова
звукозапис: Ненко Милев
цветови корекции: Калин Петров
преводач: Александър Маринов-Санчо
продуценти: Симеон Цончев и Радостина Ценова

————————

Общата продължителност е 43 минути!

Заповядайте, входът е свободен!