Исландия – истории на колела

Историята на първата българска обиколка на Исландия по Ring Road с колело!

Когато повечето хора очакват морето и високите градуси, Крум Крумов реши да се подложи на малко студ с физически и психически предизвикателства и за 13 дни и 20 часа да очертае пълен кръг около ледената Исландия през юли тази година.
Въоръжен с ентусиазъм, колело и 40 килограма дисаги с най-необходимото, Крум тръгва от Рейкявик, за да се върне там 1400 км по-късно със силни впечатления, неочаквани срещи, множество непланирани трудности и удовлетворение. За тази необичайна експедиция, културните измерения, извънземните гледки и исландските нрави, ще научим от презентацията му на 07 септември от 19:30 часа.
„ В последния ден от това пътуване не можех да престана да карам. Не чувствах никаква умора от факта, че след 14 часа на седалката и повече от 160 километра пристигнах в крайната цел – Рейкявик. Часът беше точно 00:07, когато спрях пред табелата. Две седмици по-рано по това време още бях във въздуха. Не усетих еуфория, нито превъзбуждане, целият бях спокойствие. Това е, за което съм най-благодарен.“
Крум се занимава с много неща. Обича както езици, така и спорта. Превежда от полски и от български на полски език. Докторант в Софийски университет от октомври 2016, завършил преди това Славянска филология в Пловдивския университет, както и Туризъм в Лодз. Любителски се занимава с триатлон и бягане. Предприема обиколката на Исландия, след като вече е пътешествал с колело от Лодз, Полша до Рим, където изминава 2000 км през Алпите, и от родния си Тополовград до Атон в Света Гора.

Приятел и спонсор в пътуването му е Нетера.https://www.facebook.com/neterra/
Нетера е независим телеком оператор, който обслужва клиенти в Централна и Източна Европа вече 20 години. Компанията предлага надежден Интернет за бизнес клиенти, VPN решения за бизнеса и разполага с три неутрални центрове за данни. Повече за нея тук http://neterra.net/en

Входът е безплатен.

Дата: 09/07/2017