От Белград до Пекин, Ласа и Катманду

20 дни, 3 различни религии и култури, 16 сърби и 1 българка в търсене на приключение и просветление. От Забранения град и Китайската стена, до замъка на Далай Лама, свещеното езеро Ямдрок, Анапурна и Хималаите.
Защо слизането от Китайската стена може да се окаже много по-голямо приключение, отколкото да минеш по нея?
Как в Китай се минават 1200км за 4 часа без самолет, а в Непал за 200км отнема почти цял ден?
Как съвсем неочаквано една супа, ще получи спиритуално освещение и ще приеме завинаги прозвището „The Holy Soup” след целодневна обиколка на Сиан?
Защо Ласа се оказа по цивилизовано място от София?
Какво е усещането да се качиш върху Як, да си потопиш краката в свещено езеро и да дишаш дълбоко в подножието на глетчер?
Как се стига до 5200м височина и какво гласи легендата за свещеното тибетско езеро Ямдрок, чиито наситено тюркоазен цвят се вижда от самолет?
Какъв е вкусът на оризовото вино, чаят с масло от як и сол и бирата, произведена с най-чистата високопланинска вода, носеща названието „Beer from the Roof of the World”?
Как е избрано мястото за построяването на първият и все още действащ будиски храм в Тибет и защо всички тибетци вярват, че това е едно от най-свещените места за тях?
Какво се случва сега в двореца на Далай Лама след като той напуска завинаги Тибет през 1959г?
Как чрез ежедневни ритуални дебати младите будистки монаси придобиват своето прозрение и познание за света и защо това се оказва изключително важна част от ежедневните им задължения?
Как случайно нощуваш под планински храм в Непал, в който точно в полунощ се извършва празнично жертвоприношение и ставаш важна част от ритуала като единствена жена сред над 30 местни мъже, отредени да извършат това свещенодействие?
Как тръгваш на трек в Анапурна, а се оказваш в къщата на шерп водач, покорил двукратно Еверест, за да получиш благословия по време на най-големият семеен празник за хиндуистите Дурга?
Какво е усещането да летиш между осемхилядниците над Хималаите по изгрев слънце и да снимаш Еверест от пилотската кабина?
За тези още много други неща може да научите на 15 Ноември от 19.00ч в клуба на Пътешественика, когато Дона, която наскоро се завърна от там, ще ви пренесе в едно
пътешествие до Китай,Тибет и Непал!
Представя: Дона Маджарова
 
МЯСТО: Клуб на пътешественика
ДАТА: 15 ноември 2017
НАЧАЛЕН ЧАС: 19:00 ч.
БИЛЕТИ: 7 лв. (цената включва презентация в снимки и разказ, безплатна напитка и малка почерпка)
 
Билети може да закупите по следните начини:
– ОНЛАЙН ОТ ТОЗИ ЛИНК: https://www.ticketlogic.bg/prezentaciya-katmandu/29800
– ОТ КАСИТЕ В СОФИЯ – https://www.ticketlogic.bg/help/faq/mreja-kasi за събитието 29800
Единственото място където има 2 лева такса е Оffice1. На всички други места няма допълнителна
такса за закупуване на билети.
– НА ПРЕДХОДНО СЪБИТИЕ ОТ КЛУБ НА ПЪТЕШЕСТВЕНИКА
Билети не се продават на входа в деня на събитието

 

Начален час: 19:00

Цена: 7 лв