Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

ВОДА: документално и късо кино – ВТОРА ДАТА

25 октомври, 2023 в 20:00 - 22:00

10.00лв.-18.00лв.
Вода: Документално и късо кино

ВОДА: документално и късо кино

втора дата

Посвещаваме тази програма на най-разпространената и може би донякъде загадъчна субстанция – водата. Тя не само е навсякъде около нас, но е и в нас, като съставлява повече над 70% от нашето тяло, което фактически означава, че човекът е преди всичко вода. Водата е единственият флуид на Земята, който при замръзване се разширява, вместо да се свива. Изследвания показват, че водата има и удивителното свойство да запаметява информация. Във всеки един миг, водата извървява колосален път от недрата на планетата през най-високите перести облаци, до молекулите на всяка жива материя. И през каквото и да минава, водата винаги накрая си остава вода – прозрачна, без мирис и без вкус.

Ще научим и много интересни факти около проблемите с разпространението на микрочастици пластмаса в околната среда от българския документален Wind2Win, който освен да привлече внимание, всъщност предлага и решения.

Ще покажем също българския “Нагоре и през” на Камен Стоянов – един същински пример за филм, който определено прекрачва границата на реализма, без това да му пречи да ни покаже нещо доста реално. Всичко в него започва от пътешествието на кофа, пълна с морска вода, изкачваща се нагоре по стръмна скала, незнайно накъде.

Обещаваме ви едно зрелищно, изключително красиво визуално, но и поучително кино пътешествие по пътя на водата.

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
+ Google Map
Phone
0882292877
View Място Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели