Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

В търсене на Северното Сияние в Швеция и Финландия

27 февруари в 19:30 - 22:00

12лв.

Северното Сияние – този природен феномен, който всеки пътешественик иска да види, от много време ми е мечта, но винаги е имало един голям проблем – за да видя Сиянието, трябва да отида на много студено, а аз не обичам студенo. Аз обичам ситен бясък, 30+ градуса на възхуха и морски вълни.

Но ето, че дойде моментът да се прежаля и да стигна полярния кръг…

Първият ми опит беше северната част на Швеция през януари 2023, където видях мнооого малка част от Сиянието (на снимката). Мога да кажа, че съм го видяла, но някак не беше търсеният ефект.

Затова още докато бях в Швеция, измислих бърз план Б, този път за Финландия.

Към момента на писане на това описание пътуването до Финландия още не се е случило, но пък ще ви разкажа с пресни спомени как се гони Северно Сияние, когато си го наумиш, че ще ти се случи сега и веднага.

Ще ви дам информация още как се стига до тези части на континента бюджетно, какво представлява Сиянието и какво ви трябва, за да го видите; какви са опциите за придвижване, настаняване и какви други активности предлагат снежните светове.

Естествено, ще ви покажа и снимки на тези невероятно красиви места, които и без Северното Сияние са една истинска приказка.

Представя: Виолета Лазарова

Детайли

Дата:
27 февруари
Час:
19:30 - 22:00
Стойност:
12лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.