Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Изкуства – документално и късо кино

17 май, 2023 в 20:00 - 22:00

10.00лв.

Основната характеристика на Бога е качеството му на творец. Без значение какво отношение вземаме спрямо съществуването му – да създава е със сигурност това, което доближава човек най-много до божественото. Да правиш изкуство – това е да овъншностяваш съдържания на душата си. В разгара на попкултурния взрив, който преживяваме, усилван мощно от дигиталните технологии, ще се опитаме да направим едно пътешествие по света в търсене на автентични изкуства и историите на техните творци, за да си припомним корените на Изкуството и кое го разграничава от всичко останало. Специален гост ще бъде режисьора Боряна Пунчева!

Акцент на програмата е българският документален филм, част от по-голяма поредица, посветен на 100-годишнината от рождението на художника Генко Генков – „Прочути непознати“. Филмът е своебразно изследване на неговия колоритен бит и творчество. Генко Генков е един от знаковите личности в изобразителното изкуство през втората половина на XX век в България. Творчеството му се характеризира с ярка индивидуалност, която поставя контурите на съвременната българска живопис. Израстнал във времена на социалистически диктат, още приживе се разпознава в обществото като свободомислеща личност, непреклонна пред оковите на режима.

Ще покажем още филми от Испания, Канада, Великобритания, в които ще се срещнем с изкуството на Салвадор Дали, чудото на архитектурата, майсторството на часовникарския занаят до навесите на спирки в бившия Съветски съюз.

🎫 вход 10лв, билети може да закупите на място или онлайн.
🎁 подаръци от биомагазини Зоя и списание InGlobo!
📽️ kinematograf.bg/programa
💡 с подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg

Детайли

Дата:
17 май, 2023
Час:
20:00 - 22:00
Стойност:
10.00лв.
Категория за Събитие:

Организатор

Кинематограф
View Организатор Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not available as this събитие has passed.

Място за срещи на съмишленици и приятели