Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

КОД: ЗЕЛЕНО | Депозирай това: ДЕПОзит вместо ДЕПО

25 май, 2023 в 19:00 - 21:30

Ето че вече е месец май – и преди да направим лятна пауза на инициативата Код: Зелено, обединяваме сила за супер интересното издание посветено на ДЕПОЗИТНА СИСТЕМА. Знаем, че много от вас се вълнуват от тази тема и очакват с нетърпение срещата ни!
Заедно ще разгледаме в дълбочина и в ширина депозитните системи като начин за намаляване на отпадъците:
▪️ За бутилките и кеновете от напитки
▪️ За фестивалните чаши
▪️ …И много други неочаквани възможности

Даваме думата на две дами, експерти в превенцията на отпадъци:
Сабина Максимова е икономист и маркетолог с над 15 г. опит ➡️ Социален предприемач – основател и управител на ZERA – Решения за нулеви отпадъци и многократна употреба ➡️ Активист в международното движение „Свободни от пластмаса“ ➡️ Посланик на Грийнпийс за премахване на пластмасовите чаши от детските градини в България ➡️ Консултант на Фермерски Пазар-Варна за поетапно премахване на пластмасовите торби и контейнери за храна ➡️ Създател и координатор на Мисия „Аз избирам чашата за многократна употреба“ към Обществения Център за Околна среда и Устойчиво Развитие-Варна.
Впечатляваща биография, нали? По нищо обаче не отстъпва и вторият лектор на събитието!
Евгения Ташева определя себе си като “боклуколог по призвание”! ➡️ Тя е част от екип “Нулеви отпадъци” в За Земята и прави редица анализи на състава на битовите отпадъци и възможностите за оптимизиране на разделното събиране и намаляване на отпадъците. ➡️ Посланик е на Нулевите отпадъци в училища, университети, както и национални тематични форуми с множество беседи, лекции и дискусии.

Details

Date:
25 май, 2023
Time:
19:00 - 21:30
Event Categories:
,

Място за срещи на съмишленици и приятели