Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ледени Светове: Документално и Късо Кино

25 януари, 2023 в 19:00 - 21:00

10.00лв.

В най-студения месец от годината с Кинематограф събираме най-вледеняващите късометражни истории от архивите ни. Като ще е гарга да е рошава. Оказа се, че значителна част от филмите са непоказвани до момента, така че ви обещаваме едно наистина различно изживяване, което ще може да понесете само в много уютна, топла и приятелска обстановка, каквато предлага Клубът на пътешественика.

Акцент от програмата ще е българската анимация “Сантяго” на Андрей Кулев, носител на редица престижни награди. Филмът е базиран върху повестта на Ърнест Хемингуей “Старецът и морето”. Лавирайки между смеха и тъгата, Сантяго ни понася на пътешествие из ледовития океан, достойно за текста, който го е вдъхновил.

За останалите филми няма да ви е необходима специална екипировка, но ще ви трябват здрави нерви и загряти ръце. Ще има напрежение, красиви, но смразяващи гледки, и много много лед. Ще се впуснем в голямото пътешествие на един смелчак до най-отдалечените райони канадската тайга в условия на температури около – 40 градуса. Сам. Ще станем свидетели на сложна ситуация, в която изпадат двама ескимоси, и трудно решение, което ще трябва да вземат. Ще чуем мислите на Джоанна – жената, която се гмурка и плува свободно в замръзнали езера. Ще научим повече за оттеглящите се ледове на планетата и как това се отразява на живата природа.

В програмата са включени филми от България, Великобритания, Япония, Франция, Германия и САЩ.

🎫 вход 10лв, билети може да закупите на място или онлайн.
🎁 подаръци от биомагазини Зоя и списание InGlobo!
📽️ kinematograf.bg/programa
💡 с подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg

Details

Date:
25 януари, 2023
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
10.00лв.
Event Category:

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizers

Кинематограф
Клуб на пътешественика

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели