Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Ледени Светове: Документално и Късо Кино

25 януари в 19:00 - 21:00

10лв.

В най-студения месец от годината с Кинематограф събираме най-вледеняващите късометражни истории от архивите ни. Като ще е гарга да е рошава. Оказа се, че значителна част от филмите са непоказвани до момента, така че ви обещаваме едно наистина различно изживяване, което ще може да понесете само в много уютна, топла и приятелска обстановка, каквато предлага Клубът на пътешественика.

Акцент от програмата ще е българската анимация „Сантяго“ на Андрей Кулев, носител на редица престижни награди. Филмът е базиран върху повестта на Ърнест Хемингуей „Старецът и морето“. Лавирайки между смеха и тъгата, Сантяго ни понася на пътешествие из ледовития океан, достойно за текста, който го е вдъхновил.

За останалите филми няма да ви е необходима специална екипировка, но ще ви трябват здрави нерви и загряти ръце. Ще има напрежение, красиви, но смразяващи гледки, и много много лед. Ще се впуснем в голямото пътешествие на един смелчак до най-отдалечените райони канадската тайга в условия на температури около – 40 градуса. Сам. Ще станем свидетели на сложна ситуация, в която изпадат двама ескимоси, и трудно решение, което ще трябва да вземат. Ще чуем мислите на Джоанна – жената, която се гмурка и плува свободно в замръзнали езера. Ще научим повече за оттеглящите се ледове на планетата и как това се отразява на живата природа.

В програмата са включени филми от България, Великобритания, Япония, Франция, Германия и САЩ.

🎫 вход 10лв, билети може да закупите на място или онлайн.
🎁 подаръци от биомагазини Зоя и списание InGlobo!
📽️ kinematograf.bg/programa
💡 с подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg

Детайли

Дата:
25 януари
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
10лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатори

Кинематограф
Клуб на пътешественика

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.