Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Писателница: Представяне на романа на Катрин Ди “Лунно цвете”

20 октомври, 2023 в 8:00 - 16:00

В уречения ден и час, ще ви очакваме заедно с нашата любима Кати, за да ви потопим в магията на дебютния ѝ роман!
За книгата
Вида е 17-годишно момиче с буен нрав и чуден произход. Живее с майка си – самодивата Елена, а човешкият ѝ баща е забранена тема. През целия си живот Вида се старае да живее като обикновен човек, противно на желанията на майка си. Тя не харесва опасния свят на магията и прави всичко възможно да стои далеч от него… докато боговете не решават да преобърнат света ѝ.
В нощта на Вси Светии зъл враг отвлича Елена, за да я използва в опасната си игра на живот и смърт. Вида е принудена да скочи в дълбините на магията и заедно с тримата си другари Димитър, Деница и Камен да поеме на опасно пътешествие из България в търсене на майка си и себе си. Четиримата вървят по ръба на опасността и се сблъскват с множество същества, но войната не е само между доброто и злото, а и между магическото и човешкото.
~ ~ ~
За авторката
Катрин Ди е родена в София на 25.09.2002 г. Завършила е 22 СЕУ “Георги Стойков Раковски” с първи език испански и в момента е студентка в специалност “Журналистика” във ФЖМК към СУ “Св. Климент Охридски”. Писането на проза е нейно хоби, с което се занимава активно от 14-годишна възраст. До момента има 5 завършени романа, но „Лунно цвете“ е първият, който издава.
Освен литературното и журналистическото писане, тя обича и писането на сценарии. През 2019 г., 2020 г. и 2021 г. участва в годишния ученически конкурс за късометражни филми на испански към отдел “Образование” на Испанското посолство в България. И трите филма по нейни сценарии и режисура са отличени с първа награда. Друго нейно отличие е Първото място в международния конкурс за кратки разкази към Испанското посолство в Страсбург, Франция.
~ ~ ~
Събитието изисква предварително записване чрез лично съобщение на страницата на Писателница.
Очакваме ви!

Details

Date:
20 октомври, 2023
Time:
8:00 - 16:00
Event Categories:
,

Organizer

Писателница

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
+ Google Map
Phone
0882292877
View Venue Website

Място за срещи на съмишленици и приятели