Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Планини – документално и късо кино

7 декември, 2022 в 19:00 - 22:00

10лв.

Поради огромния интерес към събитието и бързо разпродадените билет сме щастливи да обявим втора дата за Планини – документално и късо кино.
Програмата ни е екстремна, сурова, но и вълнуваща. Именно там където се случват най-хубавите и най-лошите неща, необятната Планина. Събрахме уникални планински истории, които ще ни преведат през същинска въртележка от емоции и усещания, от истории, които действително са се случили, ситуации, спиращи дъха, и от житейски уроци, защото оказва се Планината може да бъде доста добър Учител.

Започваме с българска премиера – документалния филм „Живот на Високо“ на режисьора и сценарист Йоанна Зъбчева. Филмът открива на зрителя борбата за оцеляване, която се извършва в по-високият планински район на България – Родопите. Показва отблизо хората, които работят в планината по 10-14 часа на ден, за да изкарат за всекидневният хляб. Филм, улавящ духа на Родопите по начин, невиждан досега.

Ще покажем още един български къс филм – „Forget You Were“ на режисьора и сценарист Андрей Русимов, даващ едно различно усещане за българската природа, когато на фон звучи гласът на Alan Watts.

В програмата са включени още 6 филма от Грузия, САЩ, Франция и Германия.

вход 10лв
с подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg

Детайли

Дата:
7 декември, 2022
Час:
19:00 - 22:00
Стойност:
10лв.
Категория за Събитие:

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.