Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

По средата на пътя на коприната или пътувания из Средна Азия

24 октомври, 2022 в 19:30 - 21:30

13.00лв.

Настоящата презентация за Средна Азия има за цел да постави въпроса и да даде насоки за евентуален отговор дали държавите от региона могат да се превърнат в следващата дестинация за бързо, евтино и безпроблемно пътуване по аналогия на добре утъпканите маршрути на Югоизточна Азия или Латинска Америка. Моят отговор на този въпрос засега е едновременно умерено оптимистичен, но и плах. Според мен са налице заложени базисни основи (като полети, визова политика, бюрократични пречки) за превръщането на региона в следващия бекпекърски рай. В допълнение близостта на българския и руския език са неоспоримо предимство за българския турист за едно по-пълноценно общуване и по-големи възможности да се разбере днешния светоглед на местните народи.

Презентация ще стъпи на сравнението между моите две пътувания по Пътя на Коприната през 2016 г. и 2022 г. Акцентът ще бъде поставен върху посещението до труднодостъпните гранични планински региони на Киргизстан през лятото на 2022 г., за които се изискват съответните разрешителни от граничните войски на страната. Наред с този фокус върху природните красоти на тази планинска държава ще се опитам да направя балансирано представяне на архитектурните стилове от ислямското средновековие в Узбекистан през съветския монументален стил в трите държави до модернистичния футуризъм на съвременната казахстанската столица, чието наименование се променя напоследък доста често.

Заповядайте на презентацията за близки като начин на мислене хора, в не толкова отдалечен регион на света.

Представя: Валентин Илиев

Детайли

Дата:
24 октомври, 2022
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
13.00лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Организатор Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not available as this събитие has passed.

Място за срещи на съмишленици и приятели