Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Представяне на книгата “Живот в едно пътешествие” на Валентин Станков

6 юни, 2023 в 19:30 - 22:00

Завърших през 2007 Актьорско майсторство в класа на проф. Елена Баева. Следващите четири години посветих на театралната сцена. От 2021 се занимавам с Коучинг и НЛП.
Не помня кога се зароди страстта ми към пътуванията. Най-вероятно се е случило още с появата ми на този свят, когато майка ми ме е родила на задната седалка в семейната ни кола, пътувайки някъде из Еленския балкан?! И така пътешествието ми е започнало още от бебе… Пътуването, за което може да прочетете в тази книга, се роди в главата ми за една нощ и десетина дни по-късно чаках на околовръстното първия си автостоп. Повода бе един самолетен билет до Сием Реап, който приятелката ми си бе купила. Аз реших да я придружа до там, но пътувайки на автостоп и спейки в палатка. Така можех с минимален бюджет да обиколя много държави. Всъщнос тя не бе сама а с двете си деца Никола на 8г. и Сиана на 6г. Нямах абсолютно никакъв опит в пътуванията на стоп и номадския живот с раница и палатка на гръб. Имаше толкова много неясноти и съмнения… Едно от тях бе съжителстащия в мен Диабет. Преминах през Гърция, Грузия, Армения, Иран, Дубай, Индия, Мианмар, Тайланд и стигнах с три дни закъснение на уречената среща. Спях в моя преносим дом, при добри хора или в различни храмове. От Камбоджа стопаджиите на пътя станахме четирима. Така задружно обиколихме страната на Ангкор Ват а после и Виетнам.
Това пътуване преобърна мирогледа ми и ме накара да разбера, колко неимоверно свързани по между си сме ние хората. Без множеството подадени ръце аз никага нямаше да сбъдна мечтата си.
Започнах да пиша книгата, защото осъзнах ,че спомените ми избледняват, а исках да запазя преживяното.

Детайли

Дата:
6 юни, 2023
Час:
19:30 - 22:00
Категория за Събитие:

Място за срещи на съмишленици и приятели