Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Прожекция на филма BLACKFISH

10 май, 2022 в 19:00 - 22:30

Безплатно

В седмицата, посветена на морските бозайници в Клуб на пътешественика, те каним да гледаме заедно документалния филм BLACKFISH, който разказва историята на заловената във водите на Исландия през далечната 1983 косатка Тиликум, която тогава е била едва на 2 години. Тиликум прекарва живота си по делфинариуми в Северна Америка и умира в SEA World (Флорида) през 2017.

Историята е изключително интересна, завладяваща, образователна и в същото време тъжна, тъй като за своите 34 години живот, 32 от които прекарани в плен, Тиликум е най-голямата косатка някога живяла в делфинариум. Той става баща на 21 родени в плен косатки, но е отговорен и за смъртта на трима човека. С този филм ще научите много за социалните навици на косатките на свобода и в плен. Ще разберете какво означава кит да се отглежда в басейн и как ние хората влияем на психиката на тези невероятни същества, отделяйки ги от естествената им среда. Ще разберете как те са много по-близки до нас, отколкото някога сте предполагали.

Предлагаме ви да гледаме филма заедно не защото мислим, че не можете да го намерите в интеренет, а защото вярваме, че след филма ще имате нужда да го обсъдите със съмишленици.

Вход свободен с предварително записване.

Врати: 19:00 ч.

Прожекция: 20:00 ч.

*Филмът е на английски.

Details

Date:
10 май, 2022
Time:
19:00 - 22:30
Cost:
Безплатно
Event Category:

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели