Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Пътешествие през Узбекистан – от пресъхналото Аралско море през древния район Хорезм, Хива, Бухара, Самарканд до Ташкент

27 юни, 2022 в 19:30 - 21:30

13лв.

Това е приключенско пътешествие, което започва от областта Каракалпакстан в която се намират пустинята Къзълкум, Аралско море, платото Устюрт и е ограден от реките Амудъря и Сърдаря, което само по себе си говори, какво разнообразие от природни дадености предлага. Придвижвахме се с джипове по дъното на пресъхналото Аралско море, през ширналите се безкрайни пясъци, обширни затворени котловини и изолирани силно разчленени остатъчни планински хребети. Минахме през столицата на древен Хорезм – Хива, през руините на древни селища, могъщи крепости и кули, важни центрове за керванните пътища. Продължихме на изток към големите Узбекистански градове – Бухара, Самарканд и Ташкент с техните архитектурни и исторически паметници, площади с архитектурни сгради шедьоври, величествени медресета, джамии и минарета и типичните за средния изток пазари.

Представя: Емил Дойчинов

Присъствен билет: 13 лв /в цената е включена напитка – лимонада/

Детайли

Дата:
27 юни, 2022
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
13лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.