Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Северна Корея: Документално и Късо Кино

15 февруари в 19:00 - 21:00

10лв.

Северна Корея е една от най-недостъпните, загадъчни и странни държави към днешна дата. Това е може би една от причините съставянето на тази програма да ни отнеме повече от 2 години. В търсене на истинското лице на Северна Корея, открихме, че има поне две – едното, което Северна Корея иска света да вижда, и другото, което малцина чужденци, успели да се влязат и излязат невредими, показват. Между двете лица няма нищо общо.
Именно това беше част от предизвикателството – да открием и да съпоставим и двете лица, защото само тогава можем да проумеем в дълбочина какво представлява Северна Корея. Някои от филмите са заснети от южнокорейци, познаващи севернокорейските свят и проблематика, други филми са заснети в самата Северна Корея, но от чужденци, често тайно, защото снимането там носи риск за живота. Ще покажем и филм – автентично севернокорейско производство. Филм, произведен по образец и одобрен от корейския комунистическия режим.
Събрани всички тези филми, ще ни дадат едни многопластов и непознат досега образ, чрез който да усетим какво е наистина да живееш в Северна Корея.

🎫 вход 10лв, билети може да закупите на място или онлайн.
🎁 подаръци от биомагазини Зоя и списание InGlobo!
📽️ kinematograf.bg/programa
💡 с подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg

Детайли

Дата:
15 февруари
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
10лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатори

Клуб на пътешественика
Кинематограф

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.