Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Северна Корея: Документално и Късо Кино

15 февруари, 2023 в 19:00 - 21:00

10.00лв.

Северна Корея е една от най-недостъпните, загадъчни и странни държави към днешна дата. Това е може би една от причините съставянето на тази програма да ни отнеме повече от 2 години. В търсене на истинското лице на Северна Корея, открихме, че има поне две – едното, което Северна Корея иска света да вижда, и другото, което малцина чужденци, успели да се влязат и излязат невредими, показват. Между двете лица няма нищо общо.
Именно това беше част от предизвикателството – да открием и да съпоставим и двете лица, защото само тогава можем да проумеем в дълбочина какво представлява Северна Корея. Някои от филмите са заснети от южнокорейци, познаващи севернокорейските свят и проблематика, други филми са заснети в самата Северна Корея, но от чужденци, често тайно, защото снимането там носи риск за живота. Ще покажем и филм – автентично севернокорейско производство. Филм, произведен по образец и одобрен от корейския комунистическия режим.
Събрани всички тези филми, ще ни дадат едни многопластов и непознат досега образ, чрез който да усетим какво е наистина да живееш в Северна Корея.

🎫 вход 10лв, билети може да закупите на място или онлайн.
🎁 подаръци от биомагазини Зоя и списание InGlobo!
📽️ kinematograf.bg/programa
💡 с подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg

Details

Date:
15 февруари, 2023
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
10.00лв.
Event Category:

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizers

Клуб на пътешественика
Кинематограф

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели