Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Турку – в юга на севера! Един разказ за Финландия.

27 септември, 2022 в 19:30 - 21:30

Финландия е една от скандинавските страни и сред по-студените дестинации през по-голяма част от годината в Европа.
По време на презентацията ще научите доста за един от най-южните градове на държавата – Турку. Въпреки че в България е традиционна асоциацията между южно и топло, тук съвсем не е така.
Посещението на Финландия на Крум се състои през април, като почти цялата седмица вали обилно сняг и въпреки че е четвъртият месец от годината се получава истинска зимна приказка.
Докосва се до зимните спортове и активности на местните, едно от най-типичните неща за тях-сауните и усеща топлината на хората, контрастираща със студената природа там. Сред природата или в града винаги има какво интересно да се види и усети.

Крум Божиков е учител по география, но и пътешественик и затова едно посещение на нещо, различно от обичайните и популярни дестинации представлява голям интерес за него. През професионалния му поглед като географ и любителски като пътешественик открива много различия от повечето чисто туристически места, които е посетил в над 35 държави в Европа и света.

Събитието е част от Проекта “Споделени пространства II” на ОНЧ “Антон Страшимиров-1926”, финансиран по Едногодишна програма за подкрепа на частни професионални организации в областта на изкуствата на НФК.
Проектът “Споделени пространства II” обединява различните изкуства и публики. Фестивалната му програма включва театър, кино, цирк, литература, музика /джаз, оперна, рок/, танци, образование /история и география/, изобразително изкуство. С богатата си разнообразна програма събитията ще са вълнуващи за различни възрасти и групи, с цел достигане до повече зрители.

Цена на билета: 10 лв.

Представя: Крум Божиков

Details

Date:
27 септември, 2022
Time:
19:30 - 21:30
Event Category:

Venue

Кино “Влайкова”
ул. Цар Иван Асен II 11
София, 1124 България
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Място за срещи на съмишленици и приятели