Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Турку – в юга на севера! Един разказ за Финландия.

27 септември, 2022 в 19:30 - 21:30

Финландия е една от скандинавските страни и сред по-студените дестинации през по-голяма част от годината в Европа.
По време на презентацията ще научите доста за един от най-южните градове на държавата – Турку. Въпреки че в България е традиционна асоциацията между южно и топло, тук съвсем не е така.
Посещението на Финландия на Крум се състои през април, като почти цялата седмица вали обилно сняг и въпреки че е четвъртият месец от годината се получава истинска зимна приказка.
Докосва се до зимните спортове и активности на местните, едно от най-типичните неща за тях-сауните и усеща топлината на хората, контрастираща със студената природа там. Сред природата или в града винаги има какво интересно да се види и усети.

Крум Божиков е учител по география, но и пътешественик и затова едно посещение на нещо, различно от обичайните и популярни дестинации представлява голям интерес за него. През професионалния му поглед като географ и любителски като пътешественик открива много различия от повечето чисто туристически места, които е посетил в над 35 държави в Европа и света.

Събитието е част от Проекта „Споделени пространства II“ на ОНЧ „Антон Страшимиров-1926“, финансиран по Едногодишна програма за подкрепа на частни професионални организации в областта на изкуствата на НФК.
Проектът „Споделени пространства II“ обединява различните изкуства и публики. Фестивалната му програма включва театър, кино, цирк, литература, музика /джаз, оперна, рок/, танци, образование /история и география/, изобразително изкуство. С богатата си разнообразна програма събитията ще са вълнуващи за различни възрасти и групи, с цел достигане до повече зрители.

Цена на билета: 10 лв.

Представя: Крум Божиков

Детайли

Дата:
27 септември, 2022
Час:
19:30 - 21:30
Категория за Събитие:

Място

Кино „Влайкова“
ул. Цар Иван Асен II 11
София, 1124 България
Уебсайт:
https://urboapp.com/bg/op/VLAIKOVACinemaTheater?fbclid=IwAR03gciY0gUfmZzPRTsDlbKLPNbv1EfNMgqg3fXnYhAQl85BcJBVyz3Gk1c

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/