Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Фотоизложба – Shikoku Henro – 88 Temples Pilgrimage

16 юли, 2022 в 12:30 - 15:00

На 16.07.2022 от 12:30 часа в галерия „ Сан Стефано“ 22 ще се проведе лекция на която ще бъде разказано в подробности за SHIKOKU HENRO – 88 Temples Pilgrimage. По време на лекцията, гостите ще имат възможността да научат за японския зелен чай MATCHA, SENCHA и да опитат от него. Заповядайте! Очаквам Ви! 🙂

Вход свободен

SHIKOKU HENRO е японски духовен поклоннически маршрут, минаващ през 88 свещени будистки храма, създаден от великия монах, калиграф и поет на Япония – Kukai/ Kobo Daishi ( 774-835 ) преди повече от 1200 години на остров Shikoku, най-малкия от 4-те основни острова на Япония.

Това е един от най-дългите кръгови поклоннически маршрути в света, който започва от храм 1 ( Ryōzen-ji (霊山寺) и завършва в храм 88 ( Ōkubo-ji (大窪寺), простиращ се на 1500 километра през четирите префектури на Shikoku – Tokushima, Kochi, Ehime и Kagawa и се извървява пеша за приблизително 55 дни.
Поклонниците, до ден днешен, все още пътуват по стръмни планински пътища, по дълги каменни пътеки, през пасторална природа, покрай спокойни морски брегове и преминават през отдалечени морски носове. Вървейки по пътя си поклонниците срещнат други поклонници, пътуващи из Shikoku, и всички те получават топло посрещане от местните жители, благодарение на хилядолетната традиция за подкрепа и помощ, наречена Ossetai.
Shikoku Henro е обявен от Агенцията по културни въпроси за японско културно наследство ( Japan Heritage ) и е японския еквивалент на Camino de Santiago в Испания.
Всички фотографии са отпечатани на красива и изящна ръчно изработена японска хартия, нареча washi, процесът по създаване на която е обявен от UNESCO за световно нематериално културно наследство. На изложбата посетителите ще могат да се запознаят с процеса по създаването на washi хартията.
Галерията ще бъде декорирана с красиви, цветни японски хвърчила, наречени койнобори, с които се чества деня на детето в Япония и с огромни японски самурайски nobori знамена. Също така галерията ще бъде озвучена с традиционна японска музика от остров Shikoku.На изложбата за първи път в България ще бъде изложена и разказано на посетителите за японската камбана на мира, създадена от Chiyoji Nakagawa и дарена след края на Втората световна война на Организацията на обединените нации (ООН) в знак на единство и опазване на световния мир. Камбаната до ден днешен се намира на входа на централата на ООН в Ню Йорк и се удря на 21 септември – Международен ден на мира.
Камбаната е създадена от събрани монети от всички държави членки на ООН, включително и 9 златни монети с облика на Дева Мария и Христос, дарени от Папа Пи XII през 1951 година, като от металът който остава се отливат 150 броя по-малки камбани, които се даряват на 140 нации ( САЩ, СССР, Китай, Франция , Австралия, Англия , на Ватикана и други). Посетителите ще имат възможността да ударят и чуят звука на японската камбана на мира.

Официално откриване – 08.07.2022 г. от 18:00 часа.
Фотоизложбата ще продължи до 30-ти юли 2022.
Място на провеждане – галерия „ Сан Стефано“ 22, София, срещу БНТ.

Детайли

Дата:
16 юли, 2022
Час:
12:30 - 15:00
Категория за Събитие:

Място

Галерия “Сан Стефано Плаза”
ул. Сан Стефано 22
София, България
View Място Website

Организатор

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Организатор Website

Място за срещи на съмишленици и приятели