Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Представяне на инициатива “Алабак”

14 ноември, 2018 в 19:30 - 22:30

Alabak

В сърцето на Западни Родопи, между долините на реките Яденица и Чепинска е разположен чудно красивия планински рид – Алабак. В подножията му се гушат разпилени родопски селца, бликат топли минерални извори, а по долината на Чепинска река и по притока ѝ Абланица се извива пътят на теснолинейката, сякаш извадена от приказка. Спиращите дъха гледки и красотата на това място възторгват Иван Вазов и в произведението си “В недрата на Родопите” той пише:

” Алабак – аллах бак! Турците казват, че от тука се виждал бог.

Ако не видях бога, то видях най-възхитителната панорама на вътрешните Родопи. Непрекъснати вериги гористи планини, надиплени живописно една зад друга, подпират от вси страни кръгозора. Между техните многобъдрести клонове, в една голяма дълбочина пред мене, простира се от север към юг райски хубавата Чепинска долина. Реката Елидере, като един смок, извива се из нея и се губи насам в един дълбок пролом.”

Любовта към това прекрасно място е в основата на инициативата за популяризирането му и извършването на множество други дейности през последните няколко години: доброволчески сбирки за подновяване на туристическите пътеки, разработване на ГИС платформа/сайт за региона и още много други неща, за които искаме да ви разкажем.

Заповядайте на 14 ноември в Клуба на пътешественика от 19.30ч., за да се насладим заедно на красотите на Алабак, да ви разкажем повече за инициативата – кой стои зад нея, какво е свършено до момента, какво планираме занапред както и как може да се включите и да помогнете.

Очакваме ви!

ВХОД СВОБОДЕН!

Детайли

Дата:
14 ноември, 2018
Час:
19:30 - 22:30
Уебсайт:
https://alabak.info/

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Място за срещи на съмишленици и приятели