Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

BIG ICE: Перуанските Анди

10 март, 2020 в 19:00 - 21:00

10.00лв.

Събитието ще се проведе в бар Craft Kapana, гр. Пловдив

„Планината, която те прави голям, е не тази, която опира в небесата, а тази, която смачква егото ти.“

Перуанските Анди…
Един свят на контрасти – безброй искрящо бели върхове, чиито форми са сякаш нереални, зейнали цепки в ледниците, надвиснали сераци, каменопади и приказно красиви долини; копнеж и мечти, устрем, надежда, страх и на моменти разочарование.
Яркото слънце за миг изчезва в следобедната буря, за да нарисува неповторим изгрев на следващия ден, а ясните прозорци за атака, често биват последвани от облаци, затварящи върховете за дни.

В рамките на септември тази година, по време на #BigIcePeru2019, екипът на Big Ice Expeditions прекарват 25 дни в „Дисниленд на техничния алпинизъм“, на височина над 4200м. Известнa още като „Малката Патагония“, Cordillera Blanca e среда, която може да е както гостоприемна, така и брутално враждебна. Среда, която може да вземе много, но също така дава безкрайно ценни уроци.
В рамките на тази експедиция, двамата българи изкачват четири върха над 5000м и правят две технични изкачвания до височини над 6000м.

За трудностите, разредения въздух, биваците на една ръка разстояние от зейнали цепнатини, и опасностите по пътя към изкачените върхове, ще ни разкаже Бранислав Бранков.

Това събитие се провежда с благотворителна цел. 50% от събраните средства, след покриване на организационните разходи, ще бъдат дарени на Chili peppers / Люти чушки. #Chilipepperscause е една идея в помощ на деца от семейства на прага на бедността и деца, застрашени от лишаване от родителска грижа. Повече за проекта и още начини да помогнете, можете да прочетете на www.chilipepperscause.eu

Представя: Бранислав Бранков
Място: гр. Пловдив, Бар Крафт Капана
Дата: 10.03.2020
Цена на билет: 10 лв.

Детайли

Дата:
10 март, 2020
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
10.00лв.

Място

Bar CRAFT Kapana
Абаджийска 15
Пловдив, 4001 България
Phone
088 893 8075

Организатор

Бранислав Бранков

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели