Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Няма места: С Божо на море, от Ком до Емине

4 септември, 2018 в 19:30 - 21:30

10.00лв.

НЯМА СВОБОДНИ БИЛЕТИ ЗА СЪБИТИЕТО

Предисловие: Цената на билета е 10 лв. От всяко билетче 7 лв отиват в помощ на хижа Кашана, намираща се на маршрута Ком-Емине, и претърпяла пожар през 2018-та, а 3 лв заминават за покриване на разходите по прожекцията на филма.

За филма: Това е вдъхновяващата история за Божидар Антонов и неговото скоростно преминаване по най-популярния планински маршрут в България. Маршрутът, част от международния трансконтинентален преход Е3, Ком – Емине.

Божо е млад приключенец, ултра бегач, каскадьор, търсач на силни усещания и какво ли още не, но най-вече той е широко скроена и скромна личност. В настоящата история Божо изминава трасето Ком – Емине за рекордно кратко време, поставяйки нов национален рекорд. Стартът бе даден в 07:30 ч. на 10-ти август. Последваха малко повече от четири дни на приключения, емоции, малки и големи битки, липса на сън, много смях и малко болка. Чрез филма ще станете свидетели на всички детайли “от кухнята” случили се преди, по време, и след самото приключение. Очаквайте непринуденост и автентичност с детайли, които продуцентът дълго размишлява дали да Ви спести.

За каузата: Както обикновено, главно условие на Божидар бе този проект да окаже минимално негативно въздействие над природата. За целта съпътстващият екип бе сведен до критичния минимум от двама души с една кола на терен, следващи Божо по време на проекта, и още един човек, оказващ логистична подкрепа по телефона. В същия тон, по време на проекта съпортът се опита да събере максимално количество отпадъци, намерени в природата. Екипът няма комерсиални цели, затова, както бе упоменато, приходите ще бъдат дарени на хижа Кашана.

За събитието: Най-старото кино в София, Кино Влайкова, ни предоставя възможност да се потопим в атмосферата на приключението чрез премиерната 90 мин прожекция на филма „С Божо на море, от Ком до Емине“. Киното разполага със 120 места. Засега, бъдещи прожекции не се планират.

Веднага след прожекцията ще бъдем приютени от тематичния бар, намиращ се във фоайето на киното, където ще можете да се срещнете лично с рекордьора, Божидар Антонов и неговия екип, на сладка раздумка.

Ще се радваме да се запознаем!

Божо, Боби, Иван, Мартин

Детайли

Дата:
4 септември, 2018
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
10.00лв.

Място

Кино “Влайкова”
ул. Цар Иван Асен II 11
София, 1124 България
View Място Website

Организатор

Homo Ludens – Божо, Боби, Иван, Мартин

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели