Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Космос: фантастика и документално кино

23 февруари, 2022 в 19:00 - 21:00

10лв.

Този път ще направим наистина дълго пътешествие, толкова дълго, че смело ще напуснем земния хоризонт, Слънчевата система и Млечния път, та чак до дълбините на Космоса, където се крият много интересни факти, мистерии и дори отговори на някои вечни философски въпроси. Обещаваме след това да ви върнем обратно на Земята с две космически комедии, които по нищо не отстъпват на сапунените комедии, с които сме свикнали в кината!

 

Заедно с партньорите ни Клуб на пътешественика изготвихме специално тази селекция, съчетаваща анимация, игрално и документално кино. Филмите са от Великобритания, Полша, САЩ, Франция, Германия и дори Швейцария!

За начало сме избрали поетична анимация, която разказва за астронавт на самотна планета, от която праща сигнали, в надежда да открие отново човечеството.

 

Ще ви представим филма Insignificant, който е пълен фурор във Франция, За 30 минути ни превежда през цялото познание което имаме от Далечния Космос до микроорганизмите вътре в нас, навързвайки всичко това в невероятна хармония от гледки, звуци и епичен разказ за възникването на живота!

Ще покажем и полски документален филм, създаден за целите на Европейската космическа агенция, разкривайки целите на Европейската космическа програма, заложени за следващите десетилетия.

Ще научим повече детайли и за продължителния живот на космонавтите в Космоса, давайки ни една не толкова забавна перспектива за живота в безтегловност.

Ще завършим за история с чат апликация за непознати, която свързва случайно млада жена с астронавт в орбита, който си търси компания.

Наш приоритет е здравето и безопасността на нашите гости време на събитието. В контекста на актуалната наредба за COVID-19 за това събитие всеки гост ТРЯБВА да предостави зелен сертификат, който се издава при едно от следните условия:

– валиден сертификат за ваксинация

– валиден отрицателен тест – PCR (валиден 72 ч.) или антигенен (валиден 48 ч.)

– сертификат за преболедуване (валиден 1 г.)

– тест за наличие на антитела със стойност над 150 BAU/ml (валиден 90 дни)

Присъствен билет: 10 лв /в цената е включена напитка – чай масала/

Детайли

Дата:
23 февруари, 2022
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
10лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Кинематограф
Уебсайт:
kinematograf.bg

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.