Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Пътят от Север – Хан Тенгри 7010 м

18 ноември, 2019 в 19:00 - 21:00

10.00лв.

7010 м. над морето или..

Ще ви разкажем как времето беше с нас или ние бяхме с времето. За тежките тренировки, ранните утрини, късните вечери на Витоша. За добрите приятели, взаимопомощта и подкрепата. За това какво е в екипа да бъдеш единствената жена и да крачиш наравно с мъжете.

Един разказ за стотиците километри интензивни изкачвания. Още толкова извъртени с педалите на колелото. За свръзката, за партньора, за упоритостта и трудностите в разредения въздух.

Ще ви покажем „Пътят от север“.

Една презентация в подкрепа на Експедиция Гранитни бастиони – Гренландия 2020“.

bg.helpkarma.com/help/631572551156

Хан Тенгри е величествен пирамидален връх, вторият по височина в масива Тяншан, Централна Азия – на границата между Казахстан, Киргизстан и Китай.

В превод името Хан Тенгри означава Повелител на небето. Другото име на върха на казахски – Кан Тау, се превежда като „кървав връх“, поради розовия мрамор, от който е изградена пирамидата на върха, която допълнително почервенява при залез слънце.

Местоположение: Намира се в Централен Тяншан, на изток от езерото Исък Кул. Дълго време е бил смятан за най-високия връх в Тяншан, поради отличната му видимост от териториите на Киргизстан и Казахстан. Хан Тенгри е най-северно разположеният седемхилядник на планетата. Намира се на 16 км на север по въздушен път от най-високия тяншански връх Пик Победа (7439 м).

Проект на СК МОНТИС, реализиран с подкрепата на:

Община Стара Загора
Sport Depot
Action Section
Емона
Red Rock
K2Outdoor
Fit&Shape®
Елко Мес ЕООД
Аптеки Марви

Details

Date:
18 ноември, 2019
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
10.00лв.
Event Category:

Venue

Кино “Влайкова”
ул. Цар Иван Асен II 11
София, 1124 България
View Venue Website

Organizer

Спортен клуб Монтис
Phone
0894922014
Email
info@extremezone.bg
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели