Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Хималаите са за всички

8 януари, 2020 в 19:00 - 21:00

7.5лв.
Непал  е страна на контрасти – бедни градове, но изключително богата природа. Хималаите ( с които най-често свързваме Непал)  са мечтана дестинация за много запалени планинари, но това от което останахме приятно изненадани, е че всеки, който обича планината и не го стряскат 4-5 часа ходене из живописни пейзажи, може да се докосне и наслади на множество 8 хилядници :) Хималаите са за всички.

За краткото време от 10 дни успяхме да съчетаем културна разходка из двата най-големи града в Непал – столицата Катманду и Покхара , и трекинг в ниската част на циркуса Анапурна. Столицата Катманду и вторият по големина град в Непал- Похара са  почти толкова контрастни, колкото и самата държава, а разстоянието между тях – 200 км , което взимаме за около 7 часа по т.нар тяхна магистрала си е атракция, като всичко останало. Катманду мръсен, прашен и “богат” на трафик и от друга страна Похара с красивото езеро Фева и сутришната гледка към Мачапучаре ( 6993 m). “Мачапучаре” всъщност означава “рибешка опашка”, почита се като изключително свещено място от местното население и е забранен за изкачване.

От Похара започна и нашият 4 дневен Горепани – Пунхил трекинг маршрут. Най-високата точка, до която достигнахме беше именно Пунхил 3200 м, където се насладихме на изгряващото слънце и светлината, която то хвърляше върху осемхилядниците пред нас.

Заповядайте на 08.01, когато в рамките на 1 час  се нетърпение ще споделим с всички вас емоциите, през които премина нашето пътешествие.

Представят: Силвия Атанасова и Евлоги Бирбочуков

Детайли

Дата:
8 януари, 2020
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
7.5лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.