Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Хималаите са за всички

8 януари, 2020 в 19:00 - 21:00

7.50лв.
Непал е страна на контрасти – бедни градове, но изключително богата природа. Хималаите ( с които най-често свързваме Непал) са мечтана дестинация за много запалени планинари, но това от което останахме приятно изненадани, е че всеки, който обича планината и не го стряскат 4-5 часа ходене из живописни пейзажи, може да се докосне и наслади на множество 8 хилядници :) Хималаите са за всички.

За краткото време от 10 дни успяхме да съчетаем културна разходка из двата най-големи града в Непал – столицата Катманду и Покхара , и трекинг в ниската част на циркуса Анапурна. Столицата Катманду и вторият по големина град в Непал- Похара са почти толкова контрастни, колкото и самата държава, а разстоянието между тях – 200 км , което взимаме за около 7 часа по т.нар тяхна магистрала си е атракция, като всичко останало. Катманду мръсен, прашен и “богат” на трафик и от друга страна Похара с красивото езеро Фева и сутришната гледка към Мачапучаре ( 6993 m). “Мачапучаре” всъщност означава “рибешка опашка”, почита се като изключително свещено място от местното население и е забранен за изкачване.

От Похара започна и нашият 4 дневен Горепани – Пунхил трекинг маршрут. Най-високата точка, до която достигнахме беше именно Пунхил 3200 м, където се насладихме на изгряващото слънце и светлината, която то хвърляше върху осемхилядниците пред нас.

Заповядайте на 08.01, когато в рамките на 1 час се нетърпение ще споделим с всички вас емоциите, през които премина нашето пътешествие.

Представят: Силвия Атанасова и Евлоги Бирбочуков

Details

Date:
8 януари, 2020
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
7.50лв.
Event Category:

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели