Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Връх Кайлаш в Хималаите – свещен за четири религии от хилядолетия

18 октомври, 2021 в 19:30 - 21:00

9.00лв.

Планината Кайлаш крие една от най-големите и неразгадаеми тайни на планетата.

И може би за да защити своите тайни, планината не позволява на човека да я покори и да погледне боговете в лицето. Много учени са се опитвали да изследват загадъчните, скрити светове на свещената планина и неизвестната мъдрост на Боговете. Рейнхолд Меснер получава разрешение за изкачване през 80-те години, но от уважение към свещеността на планината се отказал.

Смята се, че обиколката около Кайлаш, извършена в годината на коня е равна на 12 кори, а ако човек направи 108 обиколки ще достигне просветление и нирвана.

Заповядайте да обилколим Кайлаш и да се плюбуваме на златната му усмивка. Ще надникнем в храмовете му и ще усетим каменните сърца на Тибет.

 

Представя: Пламен Бараков

Пламен Бараков е алпинист с дългогодишен опит. През 2000 г е първият българин, направил свещената петдесет и два километрова обиколка на връх Кайлаш в Тибет.

Работил е като начален учител, планински водач с диплом от ЦПШ Мальовица, йога инструктор с диплом от Индия. Посетил е 7 пъти Индия, 3 пъти Непал, 2 пъти Шри Ланка и 1 път Тибет.

Основател е на „Училище сред природата“ – 1986 г, „SOS – Киндерфорф“ – 1989 г., училище „Бъдно“ – 1992 г.

Той има 35 самостоятелни фото – изложби у нас и в чужбина на различни тематики: Красотата на Хималаи, връх Кайлаш, Индия, Тибет, България, Национални паркове САЩ, Франция.

Заснел е 9 документални филми за Националните паркове и микроводораслите, Индия, Тибет и връх Кайлаш в Хималаите, излъчвани по различни телевизии.

Член е на Кралското фотографско общество.

 

 

ВАЖНО!

Събитието ще се проведе присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки.

Капацитетът на залата е редуциран, така че запазете своите билети навреме от линка по-долу.

Присъствен билет: 9 лв /в цената е включена напитка по избор от бара – специално колумбийско кафе, чай масала, крафт бири и др./

Details

Date:
18 октомври, 2021
Time:
19:30 - 21:00
Cost:
9.00лв.
Event Category:

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели