Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Връх Кайлаш в Хималаите – свещен за четири религии от хилядолетия

18 октомври, 2021 в 19:30 - 21:00

9лв.

Планината Кайлаш крие една от най-големите и неразгадаеми тайни на планетата.

И може би за да защити своите тайни, планината не позволява на човека да я покори и да погледне боговете в лицето. Много учени са се опитвали да изследват загадъчните, скрити светове на свещената планина и неизвестната мъдрост на Боговете. Рейнхолд Меснер получава разрешение за изкачване през 80-те години, но от уважение към свещеността на планината се отказал.

Смята се, че обиколката около Кайлаш, извършена в годината на коня е равна на 12 кори, а ако човек направи 108 обиколки ще достигне просветление и нирвана.

Заповядайте да обилколим Кайлаш и да се плюбуваме на златната му усмивка. Ще надникнем в храмовете му и ще усетим каменните сърца на Тибет. 

 

Представя: Пламен Бараков

Пламен Бараков е алпинист с дългогодишен опит. През 2000 г е първият българин, направил свещената петдесет и два километрова обиколка на връх Кайлаш в Тибет.

Работил е като начален учител, планински водач с диплом от ЦПШ Мальовица, йога инструктор с диплом от Индия. Посетил е 7 пъти Индия, 3 пъти Непал, 2 пъти Шри Ланка и 1 път Тибет.

Основател е на „Училище сред природата“ – 1986 г, „SOS – Киндерфорф“ – 1989 г., училище „Бъдно“ – 1992 г.

Той има 35 самостоятелни фото – изложби у нас и в чужбина на различни тематики:  Красотата на Хималаи, връх Кайлаш, Индия, Тибет, България, Национални паркове САЩ, Франция.

Заснел е 9 документални филми за Националните паркове и микроводораслите, Индия, Тибет и връх Кайлаш в Хималаите, излъчвани по различни телевизии.

Член е на Кралското фотографско общество.

 

 

ВАЖНО!

Събитието ще се проведе присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки.

Капацитетът на залата е редуциран, така че запазете своите билети навреме от линка по-долу.

Присъствен билет: 9 лв /в цената е включена напитка по избор от бара – специално колумбийско кафе, чай масала, крафт бири и др./

Детайли

Дата:
18 октомври, 2021
Час:
19:30 - 21:00
Стойност:
9лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.