Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Няма билети: Hygge и lykke – или какво е да живееш в Дания и Норвегия

26 ноември, 2018 в 19:00 - 21:00

7.50лв.
hygge-lykke-dania

СЪБИТИЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В КИНО ВЛАЙКОВА!

В края на месец ноември ще пътешестваме далеч на север – към Скандинавия, а наш лектор ще е добре познатата на редовните посетители на клуба Роса Виктория – астроном и любител- пътешественик. Преди малко повече от две години тя избира да следва чувствата пред разума и поема с куфар към Дания, където я очаква нейният любим.  Година по-късно работата ги отвежда в Норвегия – страната на фиордите и северните сияния.

Роса ще ни покаже как човек може да изпита датските hygge и lykke и защо датчаните наистина са най-щастливите хора на  планетата. От нейния разказ ще разберем какво е нужно на човек, избрал да живее в Скандинавия и за какви културни различия трябва да е подготвен.

Ще разберем за кулинарните особености на двете държави, за техните празници и неспирни културни събития. Ще разберем как човек се приспособява и успява да заспи, когато навън е постоянно светло през лятото и какво го държи буден, когато е тъмно почти през целия ден.

Ще видим и какво е да живееш в дъждовен град като Берген, град наричан често „врата към норвежките фиорди“ и успял да запази в себе си традиционната норвежка атмосфера на уют, гостоприемство и неповторима архитектура.

Онези от вас, които смятат да пътешестват към Дания или Норвегия пък ще имат възможност да получат безценни съвети, които ще направят престоя им в тези две държави наистина приятно и незабравимо преживяване.

Представя: Роса Виктория Димитрова

Детайли

Дата:
26 ноември, 2018
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
7.50лв.

Място

Кино „Влайкова“
ул. Цар Иван Асен II 11
София, 1124 България
Уебсайт:
https://urboapp.com/bg/op/VLAIKOVACinemaTheater?fbclid=IwAR03gciY0gUfmZzPRTsDlbKLPNbv1EfNMgqg3fXnYhAQl85BcJBVyz3Gk1c

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.