Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hygge и lykke – или какво е да живееш в Дания и Норвегия

4 юли, 2019 в 19:30 - 21:30

7.50лв.

През месец Юли Роса Виктория се завръща в България, за да ни разкаже за живота в далечния север. Добре познатата на редовните посетители на клуба Роса Виктория е астроном и любител- пътешественик и последните години от живота си прекарва в Скандинавия. Преди малко повече от две години тя избира да следва чувствата пред разума и поема с куфар към Дания, където я очаква нейният любим. Година по-късно работата ги отвежда в Норвегия – страната на фиордите и северните сияния.

Роса ще ни покаже как човек може да изпита датските hygge и lykke и защо датчаните наистина са най-щастливите хора на планетата. От нейния разказ ще разберем какво е нужно на човек, избрал да живее в Скандинавия и за какви културни различия трябва да е подготвен.

Ще разберем за кулинарните особености на двете държави, за техните празници и неспирни културни събития. Ще разберем как човек се приспособява и успява да заспи, когато навън е постоянно светло през лятото и какво го държи буден, когато е тъмно почти през целия ден.

Ще видим и какво е да живееш в дъждовен град като Берген, град наричан често „врата към норвежките фиорди“ и успял да запази в себе си традиционната норвежка атмосфера на уют, гостоприемство и неповторима архитектура.

Онези от вас, които смятат да пътешестват към Дания или Норвегия пък ще имат възможност да получат безценни съвети, които ще направят престоя им в тези две държави наистина приятно и незабравимо преживяване.

Представя: Роса Виктория Димитрова

Details

Date:
4 юли, 2019
Time:
19:30 - 21:30
Cost:
7.50лв.
Event Category:

Venue

Кино “Влайкова”
ул. Цар Иван Асен II 11
София, 1124 България
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели