Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Hygge и lykke – или какво е да живееш в Дания и Норвегия

27 април, 2020 в 19:30 - 21:30

7.5лв.

Линк към видео запис от събитието:

Събитието ще се проведе онлайн. Гостите с билети ще получат достъп до видео запис и възможност за участие в онлайн дискусия.

 

Ще пътуваме! Заповядайте на първото онлайн пътешествие далеч на север – към Скандинавия, където ще ни отведе нашият лектор, добре познатата на редовните постетители на клуба Роса Гаммелтофт – астроном и любител- пътешественик. Преди малко повече от три години тя избира да следва чувствата пред разума и поема с куфар към Дания, където я очаква нейният любим. Година по-късно работата ги отвежда в Норвегия – страната на фиордите и северните сияния.

Роса ще ни покаже как човек може да изпита датските hygge и lykke и защо датчаните наистина са най-щастливите хора на планетата. От нейния разказ ще разберем какво е нужно на човек, избрал да живее в Скандинавия и за какви културни различия трябва да е подготвен.

Ще научим за кулинарните особености на двете държави, за техните празници и неспирни културни събития. Ще разберем как човек се приспособява и успява да заспи, когато навън е постоянно светло през лятото и какво го държи буден, когато е тъмно почти през целия ден.

Ще видим и какво е да живееш в дъждовен град като Берген, град наричан често „врата към норвежките фиорди“ и успял да запази в себе си традиционната норвежка атмосфера на уют, гостоприемство и неповторима архитектура. Град, който тази година чества 950 години от основаването си и чиито жители с гордост се наричат „бергенчани“ и даже имат собствен специфичен диалект, познат със сложността си в цяла Норвегия.

И за край – ще разберем какво спира жителите на тези две скандинавски страни да напишат молба при напускане на работа. Обяснението на тази загадка не е това, което си мислите.

Нашата онлайн разходка из Скандинавия ще завърши с възможност за въпроси и отговори на живо, така че не пропускайте тази възможност!

Представя: Роса Гаммелтофт

 

Детайли

Дата:
27 април, 2020
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
7.5лв.
Категория за Събитие:

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.