Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hygge и lykke – или какво е да живееш в Дания и Норвегия

27 април, 2020 в 19:30 - 21:30

7.50лв.

Линк към видео запис от събитието:

Събитието ще се проведе онлайн. Гостите с билети ще получат достъп до видео запис и възможност за участие в онлайн дискусия.

 

Ще пътуваме! Заповядайте на първото онлайн пътешествие далеч на север – към Скандинавия, където ще ни отведе нашият лектор, добре познатата на редовните постетители на клуба Роса Гаммелтофт – астроном и любител- пътешественик. Преди малко повече от три години тя избира да следва чувствата пред разума и поема с куфар към Дания, където я очаква нейният любим. Година по-късно работата ги отвежда в Норвегия – страната на фиордите и северните сияния.

Роса ще ни покаже как човек може да изпита датските hygge и lykke и защо датчаните наистина са най-щастливите хора на планетата. От нейния разказ ще разберем какво е нужно на човек, избрал да живее в Скандинавия и за какви културни различия трябва да е подготвен.

Ще научим за кулинарните особености на двете държави, за техните празници и неспирни културни събития. Ще разберем как човек се приспособява и успява да заспи, когато навън е постоянно светло през лятото и какво го държи буден, когато е тъмно почти през целия ден.

Ще видим и какво е да живееш в дъждовен град като Берген, град наричан често „врата към норвежките фиорди“ и успял да запази в себе си традиционната норвежка атмосфера на уют, гостоприемство и неповторима архитектура. Град, който тази година чества 950 години от основаването си и чиито жители с гордост се наричат „бергенчани“ и даже имат собствен специфичен диалект, познат със сложността си в цяла Норвегия.

И за край – ще разберем какво спира жителите на тези две скандинавски страни да напишат молба при напускане на работа. Обяснението на тази загадка не е това, което си мислите.

Нашата онлайн разходка из Скандинавия ще завърши с възможност за въпроси и отговори на живо, така че не пропускайте тази възможност!

Представя: Роса Гаммелтофт

 

https://vimeo.com/412258795

Details

Date:
27 април, 2020
Time:
19:30 - 21:30
Cost:
7.50лв.
Event Category:

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели