Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Япония: късо кино

17 май, 2022 в 19:00 - 21:00

10.00лв.

След успеха на програма “Далечен изток”, е време е да отпътуваме отново нататък, до най-отдалечената и загадъчна страна. Над 2 години събирахме филм по филм, за да съставим тази уникална селекция късометражно и документално кино, посветени изцяло на страната на изгряващото слънце.

Партньори на събитието са Клуб на пътешественика и био магазини Zoya, а специален гост ще бъде професор Нако Стефанов, който освен експерт по Източните култури, е и пътувал много из Япония и може да ни разкаже уникални истории.

Япония е страна, която трудно може да се опише с дума или да се събере в една страница. Това е страна с много различни лица, многопластова култура, и това се оказа голямо предизвикателство за редакторите ни. Да успеем да съберем Япония в около час и половина изискваше да намерим баланс между историята и дълбоката й духовност, и Япония на бъдещето, защото както знаем това е най-технологично напредналата нация изобщо в света. Е, точно това направихме.

Ще научим повече за Kaihōgyō, аскетична практика, изпълнявана от будистки монаси от Тендай. Ще преминем през свръх технологичен Токио, в който за всеки човек има публични всякакви статистически данни, достъпни за всеки. Представете си как се отразява това на флирта между младите. След това ще се върнем малко назад, през 80-те, някъде в модерността на 20-ти век, за да видим живота на един човек, овладял дисциплината и подредеността, до такова съвършенство, че една непредвидена грешка, може да има фатални последствия. Ще преминем и през популярното за японците бойно изкуство Сумо и по-конкретно как всъщност се става сумо боец, защото се оказва, че не това не е за всеки. Ще гледаме и уникален 45 минутен филм за малко отдалечено градче в Япония, което ще се окаже необичайна пресечна точка на съдбите на няколко герои.

Ще покажем още 5 филма. Най-доброто предстои!

Детайли

Дата:
17 май, 2022
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
10.00лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Кинематограф
View Организатор Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели