Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Работилница: Основи на калиграфията

21 април, 2018 в 10:00 - 11:00

20лв.
Японската калиграфия или „шодо“ е едно от най-популярните изящни изкуства в Страната на изгряващото слънце. Отличава се с естетика, простота и изкусно майсторство на рисунъка. Мислите и емоциите на майстора се преплитат, създавайки неповторими произведения от хартия и мастило. Всяка черта, точка или линия имат свои начало, посока, форма и край. Творецът трябва да бъде едновременно съсредоточен и спонтанен при изписването на йероглифа, моментното му душевното състояние се запечатва завинаги върху хартията. Калиграфията е част от дзен будистките практики в Древна Япония и се използва и до днес като активна медитация. В миналото е била достъпна само за най-висшите аристократи, но днес е широко разпространена по цял свят. За да станете майстор на дзен-калиграфията, трябва да изчистите съзнанието си и да оставите линиите сами да се леят. Това състояние на ума японските философи наричат 無心, мушин (празнота на ума).
Дори да не знаете една думичка на японски, това събитие ще ви потопи в подобаваща творческа атмосфера и ще имате възможност да пробвате уменията си с наша помощ! И още…
– Има ли разлика между японските и китайските йероглифи?
– Как и защо са се формирали пиктограмите и йероглифите?

– Основни техники в калиграфията и изписването на йероглифи

Работилницата ще се проведе в две групи от 10 часа и от 11:30 часа. Изборът на начален час става през формата за билети.

Детайли

Дата:
21 април, 2018
Час:
10:00 - 11:00
Стойност:
20лв.

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.