Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Работилница: Основи на калиграфията

21 април, 2018 в 10:00 - 11:00

20.00лв.
Японската калиграфия или “шодо” е едно от най-популярните изящни изкуства в Страната на изгряващото слънце. Отличава се с естетика, простота и изкусно майсторство на рисунъка. Мислите и емоциите на майстора се преплитат, създавайки неповторими произведения от хартия и мастило. Всяка черта, точка или линия имат свои начало, посока, форма и край. Творецът трябва да бъде едновременно съсредоточен и спонтанен при изписването на йероглифа, моментното му душевното състояние се запечатва завинаги върху хартията. Калиграфията е част от дзен будистките практики в Древна Япония и се използва и до днес като активна медитация. В миналото е била достъпна само за най-висшите аристократи, но днес е широко разпространена по цял свят. За да станете майстор на дзен-калиграфията, трябва да изчистите съзнанието си и да оставите линиите сами да се леят. Това състояние на ума японските философи наричат 無心, мушин (празнота на ума).
Дори да не знаете една думичка на японски, това събитие ще ви потопи в подобаваща творческа атмосфера и ще имате възможност да пробвате уменията си с наша помощ! И още…
– Има ли разлика между японските и китайските йероглифи?
– Как и защо са се формирали пиктограмите и йероглифите?

– Основни техники в калиграфията и изписването на йероглифи

Работилницата ще се проведе в две групи от 10 часа и от 11:30 часа. Изборът на начален час става през формата за билети.

Details

Date:
21 април, 2018
Time:
10:00 - 11:00
Cost:
20.00лв.

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели