Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Китайски приключения – предизвикателства пред пътешественика

15 ноември, 2019 в 19:00 - 21:00

7.5лв.

Настоящата презентация обхваща две мои отделни двуседмични пътувания в Китай: през май 2016 г. по „Пътя на коприната“ и през септември 2019 г. в посока юг-север. Чрез списъка посетени от мен места ще се пренесете на класически дестинации като Забранения град, Теракотената армия, скалните формации в Гуилин, но също така и в по-малко посещавани места като пустинята Гоби и водопадите на границата с Виетнам.

Основните туристически обекти – природни и исторически символи на Китай – са с изградена гигантска инфраструктура и специфична за Китай организация около тях. Това се корени както в обективната причина, че ги посещават голям брой туристи поради огромното население на държавата, така и в манталитета на самия народ за начина на посещение на тези обекти. Ще ви разкажа за местата за настаняване, моите резерви към типичната китайска храна и дребни логистично-организационни проблеми, които да Ви бъдат полезни при планирането на Вашето първо или евентуално следващо посещение на Китай.

Акцент ще бъде сложен и върху възможностите които предоставя новата железопътна инфраструктура на страната, обслужваща високоскоростните влакове – моят основен начин на придвижване.

Ще чуете за моите комични случки при използването на приложения за превод от и на китайски език, инсталирани на смартфоните, в контекста на масовото недостатъчно знание на английски език и моето пълно незнание на китайски. И въпреки това, желанието за взаимно опознаване с по-смелите китайски граждани пречупваше пречките, създавани от езиковата бариера.

Накрая ще споделя и за противоречивите си преживявания, произтекли от опита ми да присъствам на грандиозния парад на 1-ви октомври 2019 г. по повод честванията на седемдесетата годишнина от провъзгласяването на Китайската Народна Република.

Споделянето на опита ми от самостоятелно планирани и организирани посещения в страната цели да Ви вдъхне нужната увереност, че далечен Китай изобщо не е чак толкова странен, че да не можете да се справите с необичайните китайски порядки в обществото на страната.

Представя: Валентин Илиев

Детайли

Дата:
15 ноември, 2019
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
7.5лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.