Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Китайски приключения – предизвикателства пред пътешественика

15 ноември, 2019 в 19:00 - 21:00

7.50лв.

Настоящата презентация обхваща две мои отделни двуседмични пътувания в Китай: през май 2016 г. по „Пътя на коприната“ и през септември 2019 г. в посока юг-север. Чрез списъка посетени от мен места ще се пренесете на класически дестинации като Забранения град, Теракотената армия, скалните формации в Гуилин, но също така и в по-малко посещавани места като пустинята Гоби и водопадите на границата с Виетнам.

Основните туристически обекти – природни и исторически символи на Китай – са с изградена гигантска инфраструктура и специфична за Китай организация около тях. Това се корени както в обективната причина, че ги посещават голям брой туристи поради огромното население на държавата, така и в манталитета на самия народ за начина на посещение на тези обекти. Ще ви разкажа за местата за настаняване, моите резерви към типичната китайска храна и дребни логистично-организационни проблеми, които да Ви бъдат полезни при планирането на Вашето първо или евентуално следващо посещение на Китай.

Акцент ще бъде сложен и върху възможностите които предоставя новата железопътна инфраструктура на страната, обслужваща високоскоростните влакове – моят основен начин на придвижване.

Ще чуете за моите комични случки при използването на приложения за превод от и на китайски език, инсталирани на смартфоните, в контекста на масовото недостатъчно знание на английски език и моето пълно незнание на китайски. И въпреки това, желанието за взаимно опознаване с по-смелите китайски граждани пречупваше пречките, създавани от езиковата бариера.

Накрая ще споделя и за противоречивите си преживявания, произтекли от опита ми да присъствам на грандиозния парад на 1-ви октомври 2019 г. по повод честванията на седемдесетата годишнина от провъзгласяването на Китайската Народна Република.

Споделянето на опита ми от самостоятелно планирани и организирани посещения в страната цели да Ви вдъхне нужната увереност, че далечен Китай изобщо не е чак толкова странен, че да не можете да се справите с необичайните китайски порядки в обществото на страната.

Представя: Валентин Илиев

Детайли

Дата:
15 ноември, 2019
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
7.50лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Организатор Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели