Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Коледа в квАРТала: Девет цикъла сезони – лекция и представяне на книга

15 декември, 2019 в 15:00 - 17:00

Дългоочакваното представяне на книгата „Девет Цикъла Сезони – за градината, билките, животните и всичко останало“ за град София ще се случи в рамките на фестивала “Коледа в квАРТала”. Гостите на Клуб на пътешественика ще имат възможността да се срещнат с авторката Надежда Максимова на 15 декември (неделя) от 15:00 и да чуят интересни разкази за планинско-градински пътешествия с дъх на билки.

Освен малко повече за тази необикновена книга, гостите на клуба ще научат и нови билкови рецепти за чай, имуно-стимулиращи извлеци, както и ще могат да вземат участие в кратка демонстрация за това как да си направим билков мехлем в домашни условия.

Девет години опит с балканска градина и животни и още поне 15 години събирани познания за билки и растения са компилирани в тази забавна книга-дневник.

“Книгата съдържа бележки за всичко, което ми се искаше да зная преди да започна да живея в планината преди десет години, повечето от познанията ми за билките и тяхното лечебно въздействие върху хора, животни и други растения, както и някой забавни и поучителни случки от динамиката на планината и двора. Рецепти, не само за билкови извлеци и мехлеми, но и начини за максимално натурално консервиране, както и опита ми от лечение на животни и градина с билки и алелопатия.”

Надежда Максимова се занимава дълги години с природозащита и социални дейности и нейните пътувания я срещат с голямо разнообразие от познания за лечебните растения и техните взаимоотношения с хората.

ВХОД СВОБОДЕН

Details

Date:
15 декември, 2019
Time:
15:00 - 17:00
Event Category:

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Място за срещи на съмишленици и приятели