Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Непознатият Великденски Остров

4 април, 2018 в 19:30 - 21:30

7.50лв.
nepoznatiyat velikdenski ostrov
Всички сигурно сте чували за известните каменни статуи с големи лица на Великденския Остров, но в същност те са само една малка част от богатството и разнообразието на тази миниатюрна територия по средата на огромния Тих Океан. Самият остров е територия на Чили от 1888 г. и е една от най-изолираните обитаеми територии на света, намиращ се на около 3500 км от Южна Америка. За астрономът Ганчо Ганчев това е първото пътуване до Южното полукълбо, където нощното небе е коренно различно от всичко, с което сме свикнали тук, в Европа.
Племето Рапа Нуй е част от полинезийските народи и племена, които остров след остров са заселили почти целия Тихи океан. Не се знае и до ден днешен как подобно откритие е било възможно и какви методи са помогнали на древните пътешественици да доплават. По археологически и геологически данни, най-ранните следи от цивилизация, намерени в северната част – близо до почти единствения истински плаж на острова, датират от около 700 г. сл.н.е. (от н.е). Това полинезийско племе е пример как една цивилизация може да оцелее изолирана от света в продължение на векове. Днес близо 150 от 6000-те жители на острова  произлизат пряко от племето, заселило острова. Чрез разкази и традиционни обичаи те са успели да запазят повечето от уникалната си култура. Тя включва музика, танци, лов, астрономия, изкуство и, разбира се, световноизвестните статуи, наречени Моа’и.

Детайли

Дата:
4 април, 2018
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
7.50лв.

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.