Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Непознатият Великденски Остров

4 април, 2018 в 19:30 - 21:30

7.50лв.
nepoznatiyat velikdenski ostrov
Всички сигурно сте чували за известните каменни статуи с големи лица на Великденския Остров, но в същност те са само една малка част от богатството и разнообразието на тази миниатюрна територия по средата на огромния Тих Океан. Самият остров е територия на Чили от 1888 г. и е една от най-изолираните обитаеми територии на света, намиращ се на около 3500 км от Южна Америка. За астрономът Ганчо Ганчев това е първото пътуване до Южното полукълбо, където нощното небе е коренно различно от всичко, с което сме свикнали тук, в Европа.
Племето Рапа Нуй е част от полинезийските народи и племена, които остров след остров са заселили почти целия Тихи океан. Не се знае и до ден днешен как подобно откритие е било възможно и какви методи са помогнали на древните пътешественици да доплават. По археологически и геологически данни, най-ранните следи от цивилизация, намерени в северната част – близо до почти единствения истински плаж на острова, датират от около 700 г. сл.н.е. (от н.е). Това полинезийско племе е пример как една цивилизация може да оцелее изолирана от света в продължение на векове. Днес близо 150 от 6000-те жители на острова произлизат пряко от племето, заселило острова. Чрез разкази и традиционни обичаи те са успели да запазят повечето от уникалната си култура. Тя включва музика, танци, лов, астрономия, изкуство и, разбира се, световноизвестните статуи, наречени Моа’и.

Детайли

Дата:
4 април, 2018
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
7.50лв.

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Организатор Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели