Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Един луд пътешественик около света: От София до остров Борнео

20 ноември, 2018 в 19:00 - 21:00

Преди 103 дни Вилиан се отправи на най-голямото си приключение около света. Планът му да обиколи земното кълбо се оказа много смел и въпреки трудностите по пътя си той продължи да го следва без да се отказва. Прекоси северна Турция с колело, автобус и влак, преминавайки през отдалечени планински селца и градове гъмжащи от народ. Там бива застигнат от бури и глад.

Следващата му дестинация е Грузия, в която се влюбва заради девствената природа и изключителната доброта на хората. След като прекара почти месец в различни места на страната се озова в Азербайджан, откъдето с кораб прекоси Каспийско море, за да достигне далечен Казахстан. Страната е огромна и Вилиан се изправя пред голямото изпитание как точно да я прекоси и да реши коя ще е следващата му дестинация. Пътува с влак цели 61 часа от единия до другия край на Казахстан и се озовава в Алмати, който е красив, модерен и развиващ се град. Дотук пътешествието му е по суша и вода, което означава че младият пътешественик следва неотлъчно своя план да прекоси планетата използвайки единствено сухоземен и воден транспорт.

Невъзможността да се сдобие с китайска виза го принуди за пръв път да използва самолет, за да се озове в Тайланд, където се влюбва в усмивките на хората. Посещава Краби, няколко красиви острова и Пукет, на които му се струва че е попаднал в Рая. Приключенията му го отвеждат през Куала Лумпур, Малайзия до дивия остров Калимантан (Борнео) в Индонезия.

Поради близостта си с Екватора там климатът е изключително влажен с денонощни температури над 30 °C. Трудно се пътува в такова време, но въпреки това Вилиан прекара няколко дни в джунглата където се брани от диви плъхове, гигантски стоножки и рояци комари.

След почти 4 месеца пътешестване крайната точка от първия етап на това грандиозно пътуване е достигната успешно. Време за кратка пауза, в която предстой продължението да бъде планирано и финансирано.

Станете част от това уникално приключение, което е единствено по рода си и бъдете сред първите които ще чуят как се изминават над 12 хиляди километра и какви са предизвикателствата и интересните моменти лично от този който ги е преживял.

Представя: Вилян Стефанов

https://www.facebook.com/survive.and.discover

https://www.instagram.com/vilian.stefanov/

https://www.youtube.com/user%2Fvilian1984

https://www.paypal.me/VilianStefanov

http://onecrazytraveller.com/

ВХОД СВОБОДЕН! Заповядайте!

Детайли

Дата:
20 ноември, 2018
Час:
19:00 - 21:00
Уебсайт:
http://onecrazytraveller.com/

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Организатор Website

Място за срещи на съмишленици и приятели