Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

По пътя на Слънцето

22 февруари, 2018 в 19:00 - 21:00

7.5лв.
На 21 август 2017 година жителите и гостите на САЩ имаха възможност да се полюбуват на един от най-прекрасните и спиращи дъха астрономически феномени – Пълното слънчево затъмнение. То бе наблюдавано от територията на 14 щата, което го направи едно от най-наблюдаваните астрономически събития в човешката история.
Днес, половин година след събитието, ще чуем историята на Роса Виктория за приключенията на една от българските експедиции от астрономи, които се върнаха с успешни резултати и много научни данни, които чакат да бъдат споделени.
Ще разкрием някои тайни от живота на професионалните астрономи, изследващи нашата най-близка зведа – Слънцето и ще разберем дали ни е нужен само късмет, за да наблюдаваме дадено астрономическо събитие.
За край ще ви кажем кога и къде можете да очаквате следващите две пълни слънчеви затъмнения, както и ще получите съвети как най-добре да се подготвите, ако решите да ги наблюдавате.
 
Представя: Роса Виктория Димитрова – астрофизик, докторант към Институт по астрономия с Национална астрономическа обсерватория Рожен, БАН, специалист по гладни черни дупки.

Детайли

Дата:
22 февруари, 2018
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
7.5лв.
Уебсайт:
https://goo.gl/6Z4QT6

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.