Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

По пътя на Слънцето

22 февруари, 2018 в 19:00 - 21:00

7.50лв.
На 21 август 2017 година жителите и гостите на САЩ имаха възможност да се полюбуват на един от най-прекрасните и спиращи дъха астрономически феномени – Пълното слънчево затъмнение. То бе наблюдавано от територията на 14 щата, което го направи едно от най-наблюдаваните астрономически събития в човешката история.
Днес, половин година след събитието, ще чуем историята на Роса Виктория за приключенията на една от българските експедиции от астрономи, които се върнаха с успешни резултати и много научни данни, които чакат да бъдат споделени.
Ще разкрием някои тайни от живота на професионалните астрономи, изследващи нашата най-близка зведа – Слънцето и ще разберем дали ни е нужен само късмет, за да наблюдаваме дадено астрономическо събитие.
За край ще ви кажем кога и къде можете да очаквате следващите две пълни слънчеви затъмнения, както и ще получите съвети как най-добре да се подготвите, ако решите да ги наблюдавате.
Представя: Роса Виктория Димитрова – астрофизик, докторант към Институт по астрономия с Национална астрономическа обсерватория Рожен, БАН, специалист по гладни черни дупки.

Details

Date:
22 февруари, 2018
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
7.50лв.
Website:
https://goo.gl/6Z4QT6

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели