Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Религии: документално и късо кино

7 април, 2022 в 19:00 - 21:00

10лв.

Какво точно е Религията? Как така се е появила тази мощна сила, оформила човешката цивилизация, както никоя друга сила? След близо 2 години подбор филм по филм, най-накрая събрахме достатъчно, за да поставим тема Религии през призмата на късометражното кино.

Заедно с партньорите ни Клуб на пътешественика ще ви преведем през едно невероятно пътешествие, не само географски, но и през времето. Не само ще навлезем дълбоко в историята, за да проследим възникването на религиите, но и ще направим крачка напред към бъдещето, за да разберем какво следва след разпада на религиите. В това пътешествие ще посетим различни общности, култури и дори планински върхове, за да наредим големия пъзел, поне дотам, докъдето е стъпвала кино камера.

Нещо повече, ще покажем филми, които са доста провокативни, поставяйки под въпрос изобщо естеството на религията. Възможно ли е консумеризма например да бъде класифициран също като религия? Според някои експерти, да, може.

На това събитие ви обещаваме не само да научите много интересни факти, но и много съспенс, защото селекцията съчетава документално с игрално кино и анимация. Ще видим филми от Босна и Херцеговина, Германия, Япония, Франция, САЩ и Великобритания.

Присъствен билет: 10 лв /в цената е включена напитка – чай масала/

Детайли

Дата:
7 април, 2022
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
10лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Кинематограф
Уебсайт:
kinematograf.bg

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.