Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Религии: документално и късо кино

7 април, 2022 в 19:00 - 21:00

10.00лв.

Какво точно е Религията? Как така се е появила тази мощна сила, оформила човешката цивилизация, както никоя друга сила? След близо 2 години подбор филм по филм, най-накрая събрахме достатъчно, за да поставим тема Религии през призмата на късометражното кино.

Заедно с партньорите ни Клуб на пътешественика ще ви преведем през едно невероятно пътешествие, не само географски, но и през времето. Не само ще навлезем дълбоко в историята, за да проследим възникването на религиите, но и ще направим крачка напред към бъдещето, за да разберем какво следва след разпада на религиите. В това пътешествие ще посетим различни общности, култури и дори планински върхове, за да наредим големия пъзел, поне дотам, докъдето е стъпвала кино камера.

Нещо повече, ще покажем филми, които са доста провокативни, поставяйки под въпрос изобщо естеството на религията. Възможно ли е консумеризма например да бъде класифициран също като религия? Според някои експерти, да, може.

На това събитие ви обещаваме не само да научите много интересни факти, но и много съспенс, защото селекцията съчетава документално с игрално кино и анимация. Ще видим филми от Босна и Херцеговина, Германия, Япония, Франция, САЩ и Великобритания.

Присъствен билет: 10 лв /в цената е включена напитка – чай масала/

Детайли

Дата:
7 април, 2022
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
10.00лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Кинематограф
View Организатор Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели