Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Shikoku Henro – Японският духовен поклоннически маршрут

21 септември, 2022 в 19:30 - 22:00

13.00лв.

SHIKOKU HENRO е японски духовен поклоннически маршрут, минаващ през 88 свещени будистки храма, създаден от великия монах, калиграф и поет на Япония – Kukai/ Kobo Daishi (774-835) преди повече от 1200 години на остров Shikoku, най-малкия от 4-те основни острова на Япония.

Това е един от най-дългите кръгови поклоннически маршрути в света, който започва от храм 1 (Ryōzen-ji (霊山寺) и завършва в храм 88 ( Ōkubo-ji (大窪寺), простиращ се на 1500 километра през четирите префектури на Shikoku – Tokushima, Kochi, Ehime и Kagawa, и се извървява пеша за приблизително 55 дни.
Поклонниците до ден днешен все още пътуват по стръмни планински пътища, по дълги
каменни пътеки, през пасторална природа, покрай спокойни морски брегове и преминават през отдалечени морски носове. Вървейки по пътя си поклонниците срещнат други поклонници, пътуващи из Shikoku, и всички те получават топло посрещане от местните жители, благодарение на хилядолетната традиция за подкрепа и помощ, наречена Ossetai.
Shikoku Henro е обявен от Агенцията по културни въпроси за японско културно наследство (Japan Heritage) и е японският еквивалент на Camino de Santiago в Испания.

За събитието “Клуб на пътешественика” ще бъде декориран с красиви, цветни японски хвърчила, наречени койнобори.

https://youtu.be/ZL5k8DuNpYY
https://youtu.be/bOOeOzCJtQg
https://youtu.be/idTA5DbnQzs

Ще бъде изложена и разказано и за японската камбана на мира, създадена от Chiyoji Nakagawa и дарена след края на Втората световна война на Организацията на обединените нации (ООН) в знак на единство и опазване на световния мир. Камбаната до ден днешен се намира на входа на централата на ООН в Ню Йорк и се удря на 21 септември – Международен ден на мира.
Камбаната е създадена от събрани монети от всички държави членки на ООН, включително и 9 златни монети с облика на Дева Мария и Христос, дарени от Папа Пи XII през 1951 година, като от металът който остава се отливат 150 броя по-малки камбани, които се даряват на 140 нации (САЩ, СССР, Китай, Франция , Австралия, Англия , на Ватикана и други).

Посетителите ще имат възможността да ударят и чуят звука на японската камбана на мира.
https://youtu.be/_2on5BEGDMI

Детайли

Дата:
21 септември, 2022
Час:
19:30 - 22:00
Стойност:
13.00лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Организатор Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not available as this събитие has passed.

Място за срещи на съмишленици и приятели