Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Shikoku Henro – Японският духовен поклоннически маршрут

21 септември, 2022 в 19:30 - 22:00

13лв.

SHIKOKU HENRO е японски духовен поклоннически маршрут, минаващ през 88 свещени будистки храма, създаден от великия монах, калиграф и поет на Япония – Kukai/ Kobo Daishi (774-835) преди повече от 1200 години на остров Shikoku, най-малкия от 4-те основни острова на Япония.

Това е един от най-дългите кръгови поклоннически маршрути в света, който започва от храм 1 (Ryōzen-ji (霊山寺) и завършва в храм 88 ( Ōkubo-ji (大窪寺), простиращ се на 1500 километра през четирите префектури на Shikoku – Tokushima, Kochi, Ehime и Kagawa, и се извървява пеша за приблизително 55 дни.
Поклонниците до ден днешен все още пътуват по стръмни планински пътища, по дълги
каменни пътеки, през пасторална природа, покрай спокойни морски брегове и преминават през отдалечени морски носове. Вървейки по пътя си поклонниците срещнат други поклонници, пътуващи из Shikoku, и всички те получават топло посрещане от местните жители, благодарение на хилядолетната традиция за подкрепа и помощ, наречена Ossetai.
Shikoku Henro е обявен от Агенцията по културни въпроси за японско културно наследство (Japan Heritage) и е японският еквивалент на Camino de Santiago в Испания.

За събитието „Клуб на пътешественика“ ще бъде декориран с красиви, цветни японски хвърчила, наречени койнобори.

https://youtu.be/ZL5k8DuNpYY
https://youtu.be/bOOeOzCJtQg
https://youtu.be/idTA5DbnQzs

Ще бъде изложена и разказано и за японската камбана на мира, създадена от Chiyoji Nakagawa и дарена след края на Втората световна война на Организацията на обединените нации (ООН) в знак на единство и опазване на световния мир. Камбаната до ден днешен се намира на входа на централата на ООН в Ню Йорк и се удря на 21 септември – Международен ден на мира.
Камбаната е създадена от събрани монети от всички държави членки на ООН, включително и 9 златни монети с облика на Дева Мария и Христос, дарени от Папа Пи XII през 1951 година, като от металът който остава се отливат 150 броя по-малки камбани, които се даряват на 140 нации (САЩ, СССР, Китай, Франция , Австралия, Англия , на Ватикана и други).

Посетителите ще имат възможността да ударят и чуят звука на японската камбана на мира.
https://youtu.be/_2on5BEGDMI

Детайли

Дата:
21 септември, 2022
Час:
19:30 - 22:00
Стойност:
13лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.