Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Споделени ледове: нереалната реалност на една мечта с кауза

15 ноември, 2018 в 19:00 - 21:00

10лв.
18.11.15 - spodeleni-ledove-blagotvoritelno-kv

Между 29 Септември и 13 Октомври тази година, двойка приключенци успешно преминават – автономно и без външна подкрепа – трите най-големи ледени шапки в Исландия, във време от годината, когато дори най-екстремните и опитни исландци не си помислят да излизат в централните планини.

Изправяйки се пред брутална метеорология, по нищо отстъпваща на небезизвестната Патагония, големи проблеми с екипировката и опасен терен, двамата ден след ден се борят, за да постигнат наглед невъзможното.

Петнадесет дни и десет бури по-късно, мечтата е постигната и екипът на Big Ice Expeditions стават първите българи „покорили“ своеобразното Ком-Емине на исландските ледове…едно деяние, напълно безполезно!

Вместо да чуем един разказ за – дефакто – излишно възвеличена и безсмислена разходка в бурята, този път, заедно с Бранислав Бранков ще видим Исладния в една коренно различна светлина и ще поговорим за смелостта на две съвсем обикновени човечета да мечтаят. За това какво е нужно, за да успее човек в лицето на големите трудности. И ще попитаме – каква е, в действителност, цената на мечтата?

Ще чуете също така за инициативите, подкрепяни от Big Ice Expeditions и ще отговорим на още няколко много важни въпроса:

– Какво е експедиционен мрънкалник и кой е експедиционният хрантутник?
– Как се спи 14 дни в дефектна палатка, мокра през цялото време
– Каква е връзката между втората Х-хромозома и счупения термостат
– Как Бранков откри идеалния комунизъм по ледовете

50% от приходите от това събитие ще бъдат дарени на #Chilipepperscause – една идея без бюджет и без комерсиален интерес, която твори добро, помагайки на деца в риск от отнемане от семейната им среда. Повече за Лютите чушки и още начини да подкрепите тази хубава кауза можете да откриете във фейсбук страницата на Chili Peppers | Люти чушки

На място също ще можете да закупите и календар „Живи Планини 2019“, чрез който също ще подкрепите каузата на Люти Чушки. Повече за него можете да научите тук:
http://mountain-talk.eu/calendar-2019-order/

 

Детайли

Дата:
15 ноември, 2018
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
10лв.

Място

Кино „Влайкова“
ул. Цар Иван Асен II 11
София, 1124 България
Уебсайт:
https://urboapp.com/bg/op/VLAIKOVACinemaTheater?fbclid=IwAR03gciY0gUfmZzPRTsDlbKLPNbv1EfNMgqg3fXnYhAQl85BcJBVyz3Gk1c

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.