Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

С автомобил до западна Африка през 2017 година

29 септември, 2021 в 19:30 - 21:00

9.00лв.

На 29 септември, за втори път в Клуб на пътешественика ще гостува Валентин Дрехарски – през юни ни разказа за двумесечната си обиколка на северна Америка с автомобил под наем през 2019 година.

Сега ще ни върне две години назад във времето, когато с личния си автомобил стигна от Перник до Западна Африка. Там обиколи Мароко, Западна Сахара (присъединена към Мароко територия), Мавритания, Сенегал. Това стана през лятото на 2017 година, когато с Форд Фокус за два месеца измина 21200 км. През ноември същата година летя със самолет до гвинейската столица Конакри. С обществен автомобилен превоз пропътува 3500 км. през Гвинея и Мали.

А сега нека представя накратко нашия гост Валентин. Той е икономист по професия и пътешественик по душа.

Осъществява своите пътувания по нестандартен начин, а именно с автомобил. И пак като икономист той търси максимална ефективност от всяко пътуване, стремейки се с минимални разходи в рамките на разполагаемото време да посети колкото се може повече туристически обекти и забележителности.

Винаги нощува в автомобила си, спестявайки по този начин пари и време. Започвайки да пътешества по този начин от далечната 1985 г. Валентин е обиколил с личните си автомобили многократно Европа, значителна част от Азия и Северозападна Африка. Достигнал е по пътищата на континентите до бреговете на четири световни океана: Тихия, Индийския, Арктическия и Атлантическия.

На 29-ти септември в Клуб на пътешественика Валентин ще ни разкаже за своите впечатления от африканското пътешествие през 2017 година.

Но преди да му дадем думата, е необходимо да подчертаем, че той е един от „най-младите“ пътешественици, гостували в нашия клуб. „Млад“ е по душа защото неговия плам да изучава нови места не затихва с времето. Въпреки че след няколко месеца му предстои пенсиониране, Валентин не престава да крои амбициозни планове, които му пожелаваме да реализира след затихване на „ковид-пандемията“.

ВАЖНО!
Събитието ще се проведе присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки.
Капацитетът на залата е редуциран, така че запазете своите билети навреме от линка по-долу.
Присъствен билет: 9 лв /в цената е включена напитка по избор от бара – специално колумбийско кафе, чай масала, домашна лимонада, крафт бири и др./

Details

Date:
29 септември, 2021
Time:
19:30 - 21:00
Cost:
9.00лв.
Event Category:

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not available as this event has passed.

Място за срещи на съмишленици и приятели