Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

С автомобил до западна Африка през 2017 година

29 септември, 2021 в 19:30 - 21:00

9лв.

На 29 септември, за втори път в Клуб на пътешественика ще гостува Валентин Дрехарски – през юни ни разказа за двумесечната си обиколка на северна Америка с автомобил под наем през 2019 година.

Сега ще ни върне две години назад във времето, когато с личния си автомобил стигна от Перник до Западна Африка. Там обиколи Мароко, Западна Сахара (присъединена към Мароко територия), Мавритания, Сенегал. Това стана през лятото на 2017 година, когато с Форд Фокус за два месеца измина 21200 км. През ноември същата година летя със самолет до гвинейската столица Конакри.  С обществен автомобилен превоз пропътува 3500 км. през Гвинея и Мали.

А сега нека представя накратко нашия гост Валентин. Той е икономист по професия и пътешественик по душа.

Осъществява своите пътувания по нестандартен начин, а именно с автомобил. И пак като икономист той търси максимална ефективност от всяко пътуване, стремейки се с минимални разходи в рамките на разполагаемото време да посети колкото се може повече туристически обекти и забележителности.

Винаги нощува в автомобила си, спестявайки по този начин пари и време. Започвайки да пътешества по този начин от далечната 1985 г. Валентин е обиколил с личните си автомобили многократно Европа, значителна част от Азия и Северозападна Африка. Достигнал е по пътищата на континентите до бреговете на четири световни океана: Тихия, Индийския, Арктическия и Атлантическия.

На 29-ти септември в Клуб на пътешественика Валентин ще ни разкаже за своите впечатления от африканското пътешествие през 2017 година.

Но преди да му дадем думата, е необходимо да подчертаем, че той е един от „най-младите“ пътешественици, гостували в нашия клуб. „Млад“ е по душа защото неговия плам да изучава нови места не затихва с времето. Въпреки че след няколко месеца му предстои пенсиониране, Валентин не престава да крои амбициозни планове, които му пожелаваме да реализира след затихване на „ковид-пандемията“.

ВАЖНО!
Събитието ще се проведе присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки.
Капацитетът на залата е редуциран, така че запазете своите билети навреме от линка по-долу.
Присъствен билет: 9 лв /в цената е включена напитка по избор от бара – специално колумбийско кафе, чай масала, домашна лимонада, крафт бири и др./

Детайли

Дата:
29 септември, 2021
Час:
19:30 - 21:00
Стойност:
9лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.