Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

За Австралия с любов

11 април, 2018 в 19:30 - 21:30

7.50лв.
za avstralia s lubov

Имало едно време едно място, наречено Наказателна колония.
Хората, заслужено, но и много от тях незаслужено, били натъпквани в трюмовете на смрадливи кораби и поемали на дълго пътешествие към другият край на Земята. Тези, които оцелявали мъчителното пътуване, били възнаграждавани… с парченца земя, пълно с разноцветни, но отровни влечуги; миниатюрни паячета, които могат да те убият за секунда; влажен летен климат, заради който ти се приисква да си отново в мрачна Великобритания; много малко храна… и много самота.
Тези, които не се приспособявали да бъдат силни телом и духом, и не ставали част от цялото, а си живеели сами за себе си, не изкарвали дълго. Който мъж бил по-силен психически и физически, успявал да се пребори за една от малкото жени. Която жена била по-красива, но и по-работлива и устояваща на предизвикателствата, си намирала мъж, който да я защитава и да отгледа деца с него.
Накрая останали най-приспособимите, красиви и работливи от всички, които пристигнали тук. През годините някои дошли доброволно. Други насила. На някои се наложило да свикнат с това забравено от Бога място, където само черните като въглени и слаби като клони местни хора оцелявали лесно. Други дошли, за да търсят по-хубав живот. И го намерили.
Хората говорели толкова различни езици, че никой не можел да ги преброи. Французите донесли хубавото си вино, ирландците най-добрата бира. Италианците научили всички как се прави пица, а балканците им показали що е то кисело мляко и мусака. Азиатците с времето станали толкова много, че тяхната разнообразна кухня станала една от най-популярните сред всички.
Из страната тичали странни животни, в чиито торбички се криели малките им. Хората не искали да ядат месото им, макар че ставало за ядене. Как да ядеш символът на волността, елегантността и добронамереността?! Така кенгуратата станали толкова много, че след векове се превърнали в най-голямата опасност за пътни произшествия из цяла Австралия.
Минали много години и много от австралийците дори и не си спомняли от къде са дошли. Народът станал толкова разнообразен, и културно и физически, че толерантността към различията станала неизбежна ценност. Все пак, едно нещо било еднакво и обединявало всички – любовта към новата им родина; земята, на която се връщат с благодарност след всяко пътуване. Мястото, което от мизерна и нещастна наказателна колония в миналото, днес всички наричат „Щастливата страна“.
За Австралия с любов, каква я видя Гери през очите на местните хора и защо когато пътувате до там не трябва да я гледате само като „туристическа“ дестинаци.

Не бъдете туристи, бъде пътешественици с отворено сърце и любопитни очи!

Представя: Гери Владева от When Woman Travels
https://www.whenwomantravels.com/

Details

Date:
11 април, 2018
Time:
19:30 - 21:30
Cost:
7.50лв.

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

When Woman Travels
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели