Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Живот в далечния Север

12 юни, 2019 в 19:30 - 21:30

10.00лв.
zhivot sever

Мартин Стефанов вече пет години живее в Лапландия, на северната полярна окръжност, в града на Дядо Коледа, Рованиеми. Работи като туристически гид, специализирал се във водачество със снегомобил и преследване на Северното сияние. Всяко лято обаче се прибира в родната България за да разказва истории. Мартин ще бъде гост-презентатор в любимия ни Клуб на Пътешественика, на 12-ти юни. От 19:30ч.

Презентацията обещава да е динамична и разнообразна. Ще продължи около 1 час и 30 мин и ще се състои от въвеждаща пауърпойнт презентация, последвана от едночасов филм заснет изцяло от Мартин, както и време за въпроси и отговори. Филмът ще представи нагледно живота на север в цялата му суровост и красота, но също така и живота на Мартин и неговата професия като туристически гид.

Авторът има опит в писмените и видео-разкази. Автор е на две статии за списание Explorer BG, едната от които е именно „Ловци на Северно сияние“; също така е автор на филма за Божидар Антонов „С Божо на море от Ком до Емине“, както и на други спортно-приключенски видео разкази. Предимство е, че освен гид, Мартин работи като видеограф и изработва маркетинг видеа за компанията за която работи, което му позволява да разполага с разнообразни качествени видео кадри, от които главно е съставен филмът за севера. С неговото творчество може да се запознаете в профила му в Ютуб: https://www.youtube.com/c/MartinStefanovUnlockYourHero и инстаграм: https://www.instagram.com/unlock_your_hero/

Какво да очакваме от презентацията?

Мартин обещава да представи всички основни въпроси свързани със севера. Неговите знания са формирани както от практиката на екскурзовод, така и от курсовете свързани с историята на Финландска Лапландия от Университета на Лапландия в Рованиеми, където се дипломира като магистър по културен туризъм. Част от професията на Мартин е да отговаря на въпросите на туристи от цял свят, а сега ще се радва да бъде предизвикан с вашите въпроси.

Основни теми ще бъдат: Северното сияние; Северните елени; Хъски; Северна полярна окръжност; Дядо Коледа; Животът на север; Студа; Снегомобилите, и др. Главна цел на автора освен да се забавляваме е да се обогатим с повече знания за мистичния север.

 

От автора: Презентацията няма рекламна цел нито за дестинацията, нито за компанията в която работя. Логото на компанията често присъства във филма защото аз и компанията притежаваме авторските права за кадрите. Презентацията не е спонсорирана.

Ще се радвам да се запознаем!

Заповядайте!

Детайли

Дата:
12 юни, 2019
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
10.00лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Организатор Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели