Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Живот в далечния Север

12 юни, 2019 в 19:30 - 21:30

10лв.
zhivot sever

Мартин Стефанов вече пет години живее в Лапландия, на северната полярна окръжност, в града на Дядо Коледа, Рованиеми. Работи като туристически гид, специализирал се във водачество със снегомобил и преследване на Северното сияние. Всяко лято обаче се прибира в родната България за да разказва истории. Мартин ще бъде гост-презентатор в любимия ни Клуб на Пътешественика, на 12-ти юни. От 19:30ч.

Презентацията обещава да е динамична и разнообразна. Ще продължи около 1 час и 30 мин и ще се състои от въвеждаща пауърпойнт презентация, последвана от едночасов филм заснет изцяло от Мартин, както и време за въпроси и отговори. Филмът ще представи нагледно живота на север в цялата му суровост и красота, но също така и живота на Мартин и неговата професия като туристически гид.

Авторът има опит в писмените и видео-разкази. Автор е на две статии за списание Explorer BG, едната от които е именно „Ловци на Северно сияние“; също така е автор на филма за Божидар Антонов „С Божо на море от Ком до Емине“, както и на други спортно-приключенски видео разкази. Предимство е, че освен гид, Мартин работи като видеограф и изработва маркетинг видеа за компанията за която работи, което му позволява да разполага с разнообразни качествени видео кадри, от които главно е съставен филмът за севера. С неговото творчество може да се запознаете в профила му в Ютуб: https://www.youtube.com/c/MartinStefanovUnlockYourHero  и инстаграм: https://www.instagram.com/unlock_your_hero/

Какво да очакваме от презентацията?

Мартин обещава да представи всички основни въпроси свързани със севера. Неговите знания са формирани както от практиката на екскурзовод, така и от курсовете свързани с историята на Финландска Лапландия от Университета на Лапландия в Рованиеми, където се дипломира като магистър по културен туризъм. Част от професията на Мартин е да отговаря на въпросите на туристи от цял свят, а сега ще се радва да бъде предизвикан с вашите въпроси.

Основни теми ще бъдат: Северното сияние; Северните елени; Хъски; Северна полярна окръжност; Дядо Коледа; Животът на север; Студа; Снегомобилите, и др. Главна цел на автора освен да се забавляваме е да се обогатим с повече знания за мистичния север.

 

От автора: Презентацията няма рекламна цел нито за дестинацията, нито за компанията в която работя. Логото на компанията често присъства във филма защото аз и компанията притежаваме авторските права за кадрите. Презентацията не е спонсорирана.

Ще се радвам да се запознаем!

Заповядайте!

Детайли

Дата:
12 юни, 2019
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
10лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.