Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

България: документално и късо кино

18 май в 20:00 - 22:00

10лв.

Поради големия интерес към програмата обявяваме втора прожекция! Събираме избрани филми от най-доброто българско късометражно кино, за да преминем през цялата палитра от емоции, от които е изтъкан животът в нашата страна и да се опитаме да го разберем. Всеки ден в живота си тук се сблъскваме и с най-хубавото и най-лошото от българската душа и взимаме решения като това да останем, или да се махнем, да обичаме или да мразним, да бъдем или да не бъдем. Именно тази сложност и пъстрота на живота в България се опитваме да уловим чрез в тази програма, с многопластови истории, разказани брилянтно от млади български творци.
Програмата ще открие култовия 🎬“Книга за хората“ на режисьора и сценарист Владислав Лаков. Филмът разказва за последната седмица от летния стаж на библиотекарката Славина, в родното ѝ село. Спуснато отгоре „мениджърско решение“ я изправя пред тежък избор.
🎬“Непознати“ на режисьора и сценарист Камелия Петрова. Той ни разказва как двама непознати, срещнали се в автобус на дълъг път, решават съзнателно да не се влюбят, преди отново всеки да поем по своя път?
🎬“Небето зад хълма“ на режисьора Надя Тодорова ни разказва за чувството за загуба на близък, което често оставя у човека усещане за незавършеност, объркване, самота. Какво обаче е това изживяване в очите на шестгодишно дете? „Небето зад хълма“ разказва историята на една близост, на искрената, чиста обич, чиито следи носиш някъде в себе си цял живот.
🎬“На червено“ на режисьора и сценарист Тома Вашаров – филм с над 36 световни фестивални награди ще ни въведе в автобус, спрял на зациклил червен светофар, в който ситуацията излиза извън контрол, след като шофьора отказва да продължи.
🚪 вход: 10лв
🎁 подаръци от биомагазини Зоя и списание InGlobo
📽️ kinematograf.bg/programa
💡 с подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg

Детайли

Дата:
18 май
Час:
20:00 - 22:00
Стойност:
10лв.
Категория за Събитие:

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.