Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

България: документално и късо кино

18 май, 2023 в 20:00 - 22:00

10.00лв.

Поради големия интерес към програмата обявяваме втора прожекция! Събираме избрани филми от най-доброто българско късометражно кино, за да преминем през цялата палитра от емоции, от които е изтъкан животът в нашата страна и да се опитаме да го разберем. Всеки ден в живота си тук се сблъскваме и с най-хубавото и най-лошото от българската душа и взимаме решения като това да останем, или да се махнем, да обичаме или да мразним, да бъдем или да не бъдем. Именно тази сложност и пъстрота на живота в България се опитваме да уловим чрез в тази програма, с многопластови истории, разказани брилянтно от млади български творци.
Програмата ще открие култовия 🎬”Книга за хората” на режисьора и сценарист Владислав Лаков. Филмът разказва за последната седмица от летния стаж на библиотекарката Славина, в родното ѝ село. Спуснато отгоре “мениджърско решение” я изправя пред тежък избор.
🎬”Непознати” на режисьора и сценарист Камелия Петрова. Той ни разказва как двама непознати, срещнали се в автобус на дълъг път, решават съзнателно да не се влюбят, преди отново всеки да поем по своя път?
🎬”Небето зад хълма” на режисьора Надя Тодорова ни разказва за чувството за загуба на близък, което често оставя у човека усещане за незавършеност, объркване, самота. Какво обаче е това изживяване в очите на шестгодишно дете? „Небето зад хълма“ разказва историята на една близост, на искрената, чиста обич, чиито следи носиш някъде в себе си цял живот.
🎬”На червено” на режисьора и сценарист Тома Вашаров – филм с над 36 световни фестивални награди ще ни въведе в автобус, спрял на зациклил червен светофар, в който ситуацията излиза извън контрол, след като шофьора отказва да продължи.
🚪 вход: 10лв
🎁 подаръци от биомагазини Зоя и списание InGlobo
📽️ kinematograf.bg/programa
💡 с подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg

Details

Date:
18 май, 2023
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
10.00лв.
Event Category:

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not available as this event has passed.

Място за срещи на съмишленици и приятели