За Клуб на пътешественика

Това сме ние- Марги, Надя и Сашо

Това сме ние- Марги, Надя и Сашо

Идеята за клуба възникна някъде в Мароко през 2011, докато обикаляхме пустинните райони с колела и имахме безумно много време да разсъждаваме върху живота. Една сутрин, пиейки дежурната порция ментов чай, казах на Марги: „Представяш ли си колко яко би било, да има място съвсем истинско и реално, а не някой блог, в което всички пътешественици да могат да се срещат и да споделят преживяното.“, Марги без много да му мисли ми отвърна „Да ще бъде супер… и ще има карти и пътеводители от цяла свят, за да можем да обмисляме следващи пътешествия.“

Горе-долу така звучеше идеята, тогава. Няколко месеца по-късно се завърнахме и започнахме бавно да действаме. Към нас се присъедини и третия пътешественик Надя, за да допълни липсващото в това така идеалистично начинание.

Верни на първоначалната идея, клубът функционира вече над пет години, намира се на ул. Сердика 19

Ето с какво може да ти бъде полезен той:

  • заповядай на ежедневни пътешественически мероприятия, следи ги в нашия календар и заявявай присъствието предварително със съобщение във FB, на travellersclub.bg@gmail.com или на телефон +359 882 292 877.
  • разкажи самият ти, за последното ти преживяване по света. Изпрати ни съобщение с кратко описание на пътешествието и ние ще се свържем с теб.
  • пусни заявка за клубна сбирка. Клубните сбирки са тематични срещи, в които по нечия заявка за дестинация (държава, регион или дълъг маршрут), се събираме хора, които са били там и такива, които планират да посетят мястото. По време на срещата обсъждаме дестинацията – места, специфика, евентуални проблеми, интересни истории и др.
  • имаш възможност да участваш в различни образователни курсове, както в клуба, така и на терен. Следи курсовете в нашия календар.
  • вземи книга от библиотеката – Книгите от нашата библиотека могат да бъдат взимани извън клуба за период от 2 седмици, срещу заплащане на такса в размер на 2 лева и оставяне на депозит, който ще бъде върнат след връщането на книгата.
    Списъкът с наличните заглавия може да бъде намерен тук: Библиотека

Уважаеми гости, поради профилактика електронния магазин няма да работи до 05 март 2021 Отмяна