За Клуб на пътешественика

Това сме ние- Марги, Надя и Сашо

Марги, Надя и Сашо

Идеята за клуба възниква някъде в Мароко през 2011, докато Марги и Сашо обикалят пустинните райони с колела и имат безумно много време да разсъждавт върху живота. Една сутрин, пиейки дежурната порция ментов чай, Сашо казва на Марги: „Представяш ли си колко яко би било, да има място съвсем истинско и реално, а не някой блог, в което всички пътешественици да могат да се срещат и да споделят преживяното.“, Марги без много да му мисли му отвръща „Да ще бъде супер… и ще има карти и пътеводители от цяла свят, за да можем да обмисляме следващи пътешествия.“

Горе-долу така е звучала идеята, тогава. Няколко месеца по-късно се завръщат в България и започат бавно да действат. Към тях се присъединява и третия пътешественик Надето, за да допълни липсващото в това така идеалистично начинание.

Верни на първоначалната идея, клубът функционира вече над девет години, намира се на ул. Сердика 19, като идеята премина през много етапи на развитие, претърпя някои изменения, но запази първоначалния дух.

Ето с какво може да ти бъде полезен той:

  • заповядай на пътешественически мероприятия, следи ги в нашия календар и заявявай присъствието предварително със съобщение във Facebook, на travellersclub.bg@gmail.com или на телефон +359 882 292 877.
  • разкажи самият ТИ, за последното ти преживяване по света! Изпрати ни съобщение с кратко описание на пътешествието и ние ще се свържем с теб.
  • пусни заявка за клубна сбирка. Клубните сбирки са тематични срещи, в които по нечия заявка за дестинация (държава, регион или дълъг маршрут), се събираме хора, които са били там и такива, които планират да посетят мястото. По време на срещата обсъждаме дестинацията – места, специфика, евентуални проблеми, интересни истории и др.
  • имаш възможност да участваш в различни образователни курсове, както в клуба, така и на терен. Следи курсовете в нашия календар.
  • открий книга от библиотеката – Книгите от нашата библиотека могат да бъдат четени на място в тиха и спокойна атмосфера.

    Как можеш да ни подрекпиш:

  • Като си закупиш билет за някое от нашите събития. В момента провеждаме събитията при лимитиран брой посетители, като пускаме и онлайн живо излънчване за хората, които нямат възможност да дойдат на място.
  • Чрез дарение в myPOS или PayPal. Твоята подкрепа е важна за нас. Ние сме просто ентусиасти, правейки всичко с много желание и ограничени ресурси. Всяко дарение спомага Клуб на Пътешественика да продължи да съществува и да радва верните фенове.