Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ВОДА: документално и късо кино – SOLD OUT

19 октомври, 2023 в 20:00 - 22:00

Вода: Документално и късо кино

Вода: Документално и късо кино

Посвещаваме тази програма на най-разпространената и може би донякъде загадъчна субстанция – водата.
Вода: Документално и късо кино

Тя не само е навсякъде около нас, но е и в нас, като съставлява повече над 70% от нашето тяло, което фактически означава, че човекът е преди всичко вода. Водата е единственият флуид на Земята, който при замръзване се разширява, вместо да се свива. Изследвания показват, че водата има и удивителното свойство да запаметява информация. Във всеки един миг, водата извървява колосален път от недрата на планетата през най-високите перести облаци, до молекулите на всяка жива материя. И през каквото и да минава, водата винаги накрая си остава вода – прозрачна, без мирис и без вкус.

Ще научим и много интересни факти около проблемите с разпространението на микрочастици пластмаса в околната среда от българския документален Wind2Win, който освен да привлече внимание, всъщност предлага и решения.

Ще покажем също българския “Нагоре и през” на Камен Стоянов – един същински пример за филм, който определено прекрачва границата на реализма, без това да му пречи да ни покаже нещо доста реално. Всичко в него започва от пътешествието на кофа, пълна с морска вода, изкачваща се нагоре по стръмна скала, незнайно накъде.
Обещаваме ви едно зрелищно, изключително красиво визуално, но и поучително кино пътешествие по пътя на водата.

Място за срещи на съмишленици и приятели