Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ВТОРА ДАТА: Планини – документално и късо кино

12 януари, 2023 в 19:00 - 22:00

10.00лв.

Нашите приятели от Кинематограф отново са ни на гости!
Откриваме студения сезон късо кино не къде да е, и не с какво да е. Мястото е Клуб на пътешественика, където сервират най-добрия чай в София, а програмата – екстремна, сурова, но и вълнуваща. Именно там където се случват най-хубавите и най-лошите неща, необятната Планина. Събрахме уникални планински истории, които ще ни преведат през същинска въртележка от емоции и усещания, от истории, които действително са се случили, ситуации, спиращи дъха, и от житейски уроци, защото оказва се Планината може да бъде доста добър Учител.

Започваме с българска премиера – документалния филм “Живот на Високо” на режисьора и сценарист Йоанна Зъбчева. Филмът открива на зрителя борбата за оцеляване, която се извършва в по-високият планински район на България – Родопите. Показва отблизо хората, които работят в планината по 10-14 часа на ден, за да изкарат за всекидневният хляб. Филм, улавящ духа на Родопите по начин, невиждан досега.

Ще покажем още един български къс филм – “Forget You Were” на режисьора и сценарист Андрей Русимов, даващ едно различно усещане за българската природа, когато на фон звучи гласът на Alan Watts.

В програмата са включени още 6 филма от Грузия, САЩ, Франция и Германия.

вход 10лв
с подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg

Details

Date:
12 януари, 2023
Time:
19:00 - 22:00
Cost:
10.00лв.
Event Category:

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели