Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Иран: Документално и Късо Кино

20 април, 2023 в 19:00 - 21:30

10.00лв.

Ислямска република Иран е страна, която не може да се опише с една дума. Иран е една от трите “ислямски републики”, заедно с Пакистан и Мавритания, и единствената теократична такава. От Иран произхожда най-древната религия, жива и до днес – Зороастризмът, характерен с това, че е единствената голяма религия в света, съчетаваща космогоничен дуализъм с есхатологичен монотеизъм. Геополитически Иран също представлява уникален фактор не само за Близкия Изток, но и за Азия. Културно иранците са изключително развит народ с нрави, добре познати на българите като гостоприемство, етика, и уважение към семейството.
Как е възможно тогава в тази страна да вирее толкова брутален и репресивен режим в хватката на “Иранската революционна гвардия”?
Провокирани от нестихващите и до днес протести в Иран, избухнали, заради убийството на Махса Амини от иранската полиция, решихме да отправим поглед към тази загадъчна страна и да потърсим отговорите на всички тези въпроси в киното. В документален филм от Германия ще се върнем още в епохата на 70-те, когато в Иран се завръща иранският шиитски духовник Аятолла Хомейни след 15-годишно изгнание и повежда Ислямската революция, с която се сваля от власт иранският шах Мохамед Реза Пахлави.
Ще покажем 6 игрални филма на ирански режисьори от най-различни жанрове, разкриващи различни аспекти от живота в Иран.

🚪 вход: 10лв, билети може да закупите на място или онлайн
🎁 подаръци от биомагазини Зоя и списание InGlobo
📽️ kinematograf.bg/programa
💡 с подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg

Детайли

Дата:
20 април, 2023
Час:
19:00 - 21:30
Стойност:
10.00лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатори

Клуб на пътешественика
Кинематограф

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not available as this събитие has passed.

Място за срещи на съмишленици и приятели