Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Планини – документално и късо кино

21 февруари, 2023 в 19:00 - 21:00

10.00лв.

Поради големия интерес към оригиналното събитие, планираме повторение на “Планини”. Мястото е Клуб на пътешественика, където сервират най-добрия чай в София, а програмата – екстремна, сурова, но и вълнуваща.
Отиваме именно там където се случват най-хубавите и най-лошите неща, необятната Планина. Събрахме уникални планински истории, които ще ни преведат през същинска въртележка от емоции и усещания, от истории, които действително са се случили, ситуации, спиращи дъха, и от житейски уроци, защото оказва се Планината може да бъде доста добър Учител.
Започваме с македонската продукция 🎞”Това е нейната история”, в ко-продукция с България, на режисьора Игор Христов. Филмът проследява историите на три спортистки от Балканите по уникален и изпълнен с любов начин, разкривайки тяхната огромна страст към катеренето, алпинизма и живота сред най-дивата природа. Всяка една от тях има много взискателни цели за постигане. Този кратък филм надниква в някои от техните успехи и провали чрез автентично изкуство и екстремни спортове. Авторите на филма ще бъдат специални гости и ще има възможност за дискусия с тях.
Още един акцент- документалния филм 🎞”Живот на Високо” на режисьора и сценарист Йоанна Зъбчева. Филмът открива на зрителя борбата за оцеляване, която се извършва в по-високият планински район на България – Родопите. Показва отблизо хората, които работят в планината по 10-14 часа на ден, за да изкарат за всекидневният хляб. Филм, улавящ духа на Родопите по начин, невиждан досега.
Ще покажем още един български къс филм – 🎞 “Materhorn Swiss Alps” на режисьора и сценарист Андрей Русимов.
В програмата са включени още 6 филма от Грузия, САЩ, Франция и Германия.
🎫 вход 10лв, билети може да закупите на място или онлайн.
🎁 подаръци от биомагазини Зоя и списание InGlobo!
📽️ kinematograf.bg/programa
💡 с подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg

Детайли

Дата:
21 февруари, 2023
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
10.00лв.
Категория за Събитие:

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not available as this събитие has passed.

Място за срещи на съмишленици и приятели