Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Планини – документално и късо кино

21 февруари в 19:00 - 21:00

10лв.

Поради големия интерес към оригиналното събитие, планираме повторение на „Планини“. Мястото е Клуб на пътешественика, където сервират най-добрия чай в София, а програмата – екстремна, сурова, но и вълнуваща.
Отиваме именно там където се случват най-хубавите и най-лошите неща, необятната Планина. Събрахме уникални планински истории, които ще ни преведат през същинска въртележка от емоции и усещания, от истории, които действително са се случили, ситуации, спиращи дъха, и от житейски уроци, защото оказва се Планината може да бъде доста добър Учител.
Започваме с македонската продукция 🎞“Това е нейната история“, в ко-продукция с България, на режисьора Игор Христов. Филмът проследява историите на три спортистки от Балканите по уникален и изпълнен с любов начин, разкривайки тяхната огромна страст към катеренето, алпинизма и живота сред най-дивата природа. Всяка една от тях има много взискателни цели за постигане. Този кратък филм надниква в някои от техните успехи и провали чрез автентично изкуство и екстремни спортове. Авторите на филма ще бъдат специални гости и ще има възможност за дискусия с тях.
Още един акцент- документалния филм 🎞“Живот на Високо“ на режисьора и сценарист Йоанна Зъбчева. Филмът открива на зрителя борбата за оцеляване, която се извършва в по-високият планински район на България – Родопите. Показва отблизо хората, които работят в планината по 10-14 часа на ден, за да изкарат за всекидневният хляб. Филм, улавящ духа на Родопите по начин, невиждан досега.
Ще покажем още един български къс филм – 🎞 „Materhorn Swiss Alps“ на режисьора и сценарист Андрей Русимов.
В програмата са включени още 6 филма от Грузия, САЩ, Франция и Германия.
🎫 вход 10лв, билети може да закупите на място или онлайн.
🎁 подаръци от биомагазини Зоя и списание InGlobo!
📽️ kinematograf.bg/programa
💡 с подкрепата на НФК, Zoya.bg и VremetoDnes.bg

Детайли

Дата:
21 февруари
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
10лв.
Категория за Събитие:

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.