Клуб на пътешественика

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Експедиция Тунджа + подготовка за околосветското пътешествие

8 юни, 2018 в 19:30 - 21:30

експедиция тунджа

Река Тунджа е най-големият приток на Марица и е третата по дължина река в България (около 390 км.).

Пътешествието на Вилиан започва малко след град Калофер откъде с надуваем каяк успява да се спусне по течението на реката и след 9 дни акостира на брега на язовир Жребчево, където се спира. Решава да продължи пътуването си в лятото на следващата година, ала успява да стигне само до бреговете край село Близнак. Тук, на един бързей, се преобръща и едва не губи живота си повлечен от течението.

“Продължението на миналогодишната ми експедиция по река Тунджа завършва неуспешно. Течението е толкова силно, че се преобръщам опитвайки се да се провра под едно дърво, което препречва реката и значителна част от екипировката ми потъва безвъзвратно. Краят на това пътуване е повече от сигурен! Останал съм без навигация и връзка с останалия свят, но все още изпълнен с живот. Дори сега, когато нямам нищо, кроя планове за следващите си пътувания. Защото материалното ти дава само временна сигурност, докато преживяните трудностите са големите стъпки към духовното израстване!”

  • Лесно ли се гребе в маловодие?
  • Какво да правим ако паднем от каяка?
  • Какви капани ни очакват в речното плаване?
  • Какво се яде по време на такова пътуване?

 

Отговорите на още много въпроси ще научите на 8ми юни, когато Вилиан ще разкаже и малко повече за подготовката покрай околосветското си пътуване. Най-голямото предизвикателство в живота му ще стартира на 16ти юни от София като планира да премине през над 60 страни по 6 континента.

Представя: Вилян Стефанов

ВХОД СВОБОДЕН

Детайли

Дата:
8 юни, 2018
Час:
19:30 - 21:30

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Място Website

Организатор

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Организатор Website

Място за срещи на съмишленици и приятели