Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Късо кино с истории: Изоставени места

7 юни, 2019 в 19:30 - 21:30

7лв.
19.04.18 izostaveni mesta

„Изоставени места“ беше темата на „Късо кино в Клуб на пътешественика“ през април. Повторихме я през май, когато с един от създателите на Sofia Graffiti Tour, Tsvetan Bizev, си говорихме за урбекс/графити културата. Интересът на публиката упорито отказа да стихва и решихме да потретим събитието, като този път гост ще бъде Lubu Ivanov – любител-фотограф на изоставени места. В разказ и снимки той ще ни преведе през някои от най-ЛЮБОпитните урбекс-локации в България.

Освен това ще видим призрачни градове и рушащи се архитектурни чудеса; бункери, подземия, изоставени жилищни комплекси и места, за които средният човек никога не се замисля. Те се превръщат в арена на набиращия по цял свят скорост урбекс-туризъм. Ще отидем отвъд организираните обиколки на Припят, за да:

– потръпнем при вида на изоставен град на духовете в Япония;
– се разходим из малко известната, но забележителна Абхазия;
– разберем какво привлича група британски урбексъри към Румъния и България;
– видим, че дори страните, които сме свикнали да възприемаме за най-прогресивни, не са застраховани срещу забвение и разруха.

Не е нужно да дочакате края на света, за да сте преживели апокалипсис – достатъчно е да издържите два часа в компанията на нашия водещ – Ивайло Дончев.

 

Детайли

Дата:
7 юни, 2019
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
7лв.
Категория за Събитие:

Място

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Телефон:
0882292877
Уебсайт:
http://travellersclub.bg

Организатор

Клуб на пътешественика
Телефон:
0882292877
Email:
travellersclub.bg@gmail.com
Уебсайт:
http://travellersclub.bg/

Билети

Няма билети за това събитие, защото то е минало. Ако желаете да го гледате на видео запис, потърсете в "Събития" -> "Минали събития" в менюто по-горе.