Клуб на пътешественика

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Късо кино с истории: Изоставени места

7 юни, 2019 в 19:30 - 21:30

7.00лв.
19.04.18 izostaveni mesta

“Изоставени места” беше темата на “Късо кино в Клуб на пътешественика” през април. Повторихме я през май, когато с един от създателите на Sofia Graffiti Tour, Tsvetan Bizev, си говорихме за урбекс/графити културата. Интересът на публиката упорито отказа да стихва и решихме да потретим събитието, като този път гост ще бъде Lubu Ivanov – любител-фотограф на изоставени места. В разказ и снимки той ще ни преведе през някои от най-ЛЮБОпитните урбекс-локации в България.

Освен това ще видим призрачни градове и рушащи се архитектурни чудеса; бункери, подземия, изоставени жилищни комплекси и места, за които средният човек никога не се замисля. Те се превръщат в арена на набиращия по цял свят скорост урбекс-туризъм. Ще отидем отвъд организираните обиколки на Припят, за да:

– потръпнем при вида на изоставен град на духовете в Япония;
– се разходим из малко известната, но забележителна Абхазия;
– разберем какво привлича група британски урбексъри към Румъния и България;
– видим, че дори страните, които сме свикнали да възприемаме за най-прогресивни, не са застраховани срещу забвение и разруха.

Не е нужно да дочакате края на света, за да сте преживели апокалипсис – достатъчно е да издържите два часа в компанията на нашия водещ – Ивайло Дончев.

 

Details

Date:
7 юни, 2019
Time:
19:30 - 21:30
Cost:
7.00лв.
Event Category:

Venue

Клуб на пътешественика
ул. Сердика 19
София, 1000 България
Phone
0882292877
View Venue Website

Organizer

Клуб на пътешественика
Phone
0882292877
Email
travellersclub.bg@gmail.com
View Organizer Website

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Място за срещи на съмишленици и приятели